Thursday, February 17, 2011

Borak2 makan ciskek..

Akhirnya berjaya jugak buat ciskek nih selepas cream cheese duk terperap dlm fridge dkt sebulan lebih! sungguhla tak brapa nak misali! hahaaha ciskek nih saya amik resepi dr mana ntah, baca byk2 resepi+tgk byk2 youtube, last2 buat mainsukahati campak jer, based on bahan mentah yg ada kat dapur tuh! hehehe

so introducing my version of baked oreo cheesecake..

tarraaa!!

memang meleper je lar kan, sebab bahan mentah tak brapa nak cukup, loyang lak ada satu saiz je. dahtuh siap ada yg sibuk nak makan oreo tuh pulak masa saya tgh bz nk buat kek nih.. hehehe :P bahagian tgh tuh pulak berlobang2 sebab bitemarks cucuk dgn garfu nak test masak ke tidak. hehehe

 
verdict: bolehh lar utk makan. kira tak malu gak la nak serve kat org. takde maknanya nak hias2 dah nama lagi nak makan berdua jer kan.. cuma agak comot disitu sbb takde cake server, main angkat dgn sudu je. hahahaha saja2 buat hint nak sopping la nih. muahahahha :P

Anyway, on other notes, skang ni tgh duk pening kepala nak cari destination berjalan.. any ideas? sebab kes luahan perasaan itu hari, terus decide takmo pegi sana lagi dah. so skang ni nak cari destinations lain lak sekitar uk-europe ni. kalo boleh nk cari tmpt yg authentic sket, kitorg prefer tmpt yg cam ala2 hidden beauty gitu.. yg tak brapa glamer, tp sbnrnya best.. hehehe :P dan sesuai dgn time dan budget yg ada la ofkos.. lg memeningkan, sebab date dah ada, cuma destination lom decide. hehehe  swiss awal2 kena reject.. agak2 kalo g barcelona ada apa ek?sbb bila tnya org pasal barcelona nih, semua asyik duk citer pasal seafood yg sedap jer, takpon sopping, takde lak yg citer pasal scenery or buildings cantik ke hape... iskk..  takpon berlin, best ke kat situ?selain charlie's point/german wall apa ada kat berlin? or prague?tgk pics org yg dah ke prague cam takdela memikat kalbu sangat.. ke nk g bulgaria free? hahahahaha :P italy ngan amsterdam dah ada plan lain. kalo buat gila, ada jer yg g salzburg lagi skali neh! our fave place tuh! muahahahaha :P

 hmmmm... susah2 g klinik-whitechapel je la cik wan oooii! tak sedar diri, exam case lom siap!!! hahaha :P

owh nih sbnrnya Octagon, antara great halls yg ada kat Mile End campus. setiap kali masuk sini, sure saya pandang2 atas dgn penuh kekaguman. dahla sekeliling kat atas tuh penuh dgn journals. memang jaki jer hubby tgk! hahaha nnti2 ler ai tayang koleksi buku hubby lak, tgk boleh lawan tak... hehehehe :P

ermmm... nnti end of march ada celebration 100 years dental school!!yup! my dental skool dah 100 thn!! dan jugak nak bg recognition kat sorg prof nih yg dah dedicatekan 50yrs of his life serving the school!!! hebat kan? memang kagum dgn prof tuh,tataula saya nih se-dedicated prof tuh ke tak.. dapat half dr semangat dia pon dah cukup hebat kot...

11 comments:

Aswani said...

st petersburg, russia! tak tau lah kena bt visa ke x

Wan said...

kena visa!! dah fobia dgn visa2 nih! haha :P

Aswani said...

portugal then?

miSs inTerpReted said...

prague is cantik! i love the quaint alleys kat old town dia. dan ada jual beriyani halal yg sedap!!! lepastu, boleh feeling2 amazing race sebab amazing race pernah pi situ. hihi.

p/s: kalu alang2 dah ke prague, jemput la singgah di vienna. :) pastu boleh sekali harung pi budapest and bratislava.

kokoro said...

Balik kelantan dan makan cotek..ha..ha

Wan said...

wani:
akan dipikirkan.. susah2 ke whitechapel je lar.. hahaha :P

sabb:
ye ke? prague cam termasuk dlm wishlist jugak,tp takut tak best. hehehe tu la, kan ke best kalo ada masa bykkkk takyah g kelas+ada duit bykkkk utk travel sesuka hati! hehehe

sham:
itu sudah pasti! plg lambat pon, lg 7bulan sampai la saya ke kb makan cotek! :P

naza said...

Barcelona best laa..all the Gaudi buildings!!verynice and terpegun and i think one of the must!! Pegi laa..dh la weather best am sure x nyesal!,

Aida Narina said...

Ok hantar satu slice kat sini boleh? :D The cake look delicious! :)

littlehumblelynn said...

dr

the cake looks yummy..nampak smooth aje texturenya..meleleh air liuq..

miSs inTerpReted said...

chop...mana dapat resepi kek tu? nampak menarik la. :)

Wan said...

naza:
will think bout it. hehe depends pada masa/budget gak nih. hehe :P

aidanarina & lynn:
thanks! :)

sabb:
saya guna resepi sini: http://resipicitarasawan.blogspot.com/2010/05/mini-oreo-cheese-cakes_30.html
try la, senang je! :)