Sunday, February 6, 2011

Turkish food

Kitorg ke Maedah Grill lagi! hahaha antara febret place tuh.. tersangat dekat dgn skool, tp dah lama tak pegi. dulu2 masa zmn 1st yr almost every friday kitorg makan2 besar kat situ! then bila dah naik 2nd yr dah kurang- pergi jugak la dlm sebulan sekali. pastuh skrgni dah 3rd yr lagi kurang! sejak naik 3rd yr nih, baru g skali kot dgn kawan2, tu pon masa nak tunggu results viva!

tuh yg bebaru nih sesaja bwk hasben g makan2 kat situ..nak kena pulun puas2 gak ni, nnti balik mesia sure mahal giler kan? kalo ada pon, sure susah nak cari yg sesedap kat sini!
we had pide as starter (turkish pizza)

lamb chops for him, with beds of salad and steamed rice. 

lamb ribs for me (kaburga)

This time around saja nak try new food. kalo tak, our fave food kat sini would be kanat (grilled chicken wings) or mixed shawarma or pide (pizza). rasanya kanat dan shawarma kat sini mmg the best in london! seriously!! 

but obviously memang takleh lawan turkish food that we had in Istanbul lar kan! :P owhs! tetiba teringat kisah berjalan kat istanbul! our very first European trip. among the best vacay gak lar. scenery mmg cantik gilos, magnificient buildings and delicous HALAL and CHEAP food! not to mention shopping heaven as well!! seb baik ada blog nih, boleh gak godek2 baca + tgk pics our travel journey balik semula!! 

hmmmm kalo byk duit, mmg dah lama ke Istanbul balik! mebe tua2 nnti la kot! teringin nak g tgk Troy, tmpt trojan war zaman dolu2.... iskkk... which reminds me, balik mesia nak kena kerja keras tanam duit so that boleh travel moreee!! :(

3 comments:

littlehumblelynn said...

wah...serious x pernah try makanan timur tgh..tp bila tgk gambar2 dr tepek nih..rasa nak try jugak!!

mohdandmeriam said...

salam ja..hehe ..kelakarlah ayat ni..balik malaysia nak kerja keras tanam duit..hehe..

zailamohamad said...

arghh, terliurrrrrrrr