Friday, February 11, 2011

sebelum dan selepas... :P

 obviously gambar nih diambik lamaaa sangat2 sblm kewujudan my toy tuh..
kurus kering ramping2 jer.. sbg mana kurusnya otot2 ku nak menguli! ok..ok.. sila gelakkan saya.. 
ada org lucah slalu gelakkan saya everytime tgk pic nih, jahat tak?hehhehe fensann kalo masterchef tgk nih! hahaha tp apapon, tetap habis licin jer! :D


tapi sekarang....


  
tidak lagi!! muahahahaha  :P

 hasil penggunaan breadmaker. 
perap kejap jer, terus naik mencanak2.. harapnya jgn lar berat badan pon mencanak! *matiler*

gemuk gedempol. dan gebusss... :P
and halal +without any preservatives summore!


8 comments:

naza said...

Menariks..guess what sye hr2 buat roti..smlm try buat pretzel menjadik! Hrni pulak buat bun ikan bilis!! Yummeh..x sia2 beli BM,, tp ade org dh risau nnt i pop xde org nk buat roti..ngeh2..
Hr2 pun xde leftover..licin je..Alhamdulillah n thanks for the recommendation! :)

P/s: ni pakai recipe ape plak nih?

mohdandmeriam said...

salam ja..hehe..ingatkan cerita apa..jauhnya beza kan..yg bm buat tu tersangatlah cantik dan gebu sangat..kalau yg sebelum tu licin mama pasti yg selepas ni lagilah licin..hehe..

suri solehah said...

salam..seronokkan kalau apa yg kita cuba hasil nya cantik..tahniah

littlehumblelynn said...

sedapnya nampak.......gebus !!

Aswani said...

x try bt donut?

Wan said...

naza:
pakai resepi yg sama gak, mmg dah hooked up to that recipe, dah malas nak try resepi lain. cuma inti nya jer lain2.hehehe nnti bila dah pop, buat loaf bread je lar, paling senang! hahahaha tp saya kalo wat loaf bread slalu penyek masa nak slice tuh, sbb takde bread knife! *petanda baru nih! muahahaha*

mama:
so far semua roti habis licin! :)

suri & lynn:
thanks!mmg puashati buat sdr nih. :D

wani:
aku dah try aritu. tp ada org tak makan donat gula, aku lak malas nak wat filling.. last2 aku kebas sorg! hahahahaha tgh tgk receipe pain au chocolate, renyah nak mamp*s! no wonder namanya 'pain'! hahaha wish me luck, kalo berjaya aku tayang kat sini.. :P

Hafriz Mohamad said...

nak 5!! hihi..
trangkat plak slera pg ni yer... huhu.. sllrrppp!! ^_^

naza said...

Ala k.wan sye beli bread knife kt sainsbury je..70p je.. Nk beli 10 pun boleh..nway td try hanieliza sweet bun recipe, sedap jugak eventhodh sejuk! Hehe..