Monday, February 21, 2011

February get together

Semalam (Ahad) ada tetamu datang umah. saja ajak diorg melepak2 sbb dah bosan duk terperuk kat umah berdua jer.. well actually takde la ramai pon, just 2 famili je + kitorg satu couple..kiranya kalinih lebih kpd kualiti time spent together, berbanding kuantiti.. kalo ajak ramai2 kadang tuh tak sempat nak borak/entertain sbb bz bangat kan.. lagipon mmg dah takleh ajak ramai2, sbb umah pon dah tak fit utk terima tetamu tambah pulak tuan umah pon malas nak masak byk.. hehehe

 
kitorg masak biasa jer. nasik minyak (tak sempat nak snap pics), kambing masak beriani, ayam masak merah, kerabu sotong, sambal belacan dan ulam bendi. mmg combination yg agak pelik, main hentam kromo jer.. hehehe dan bendi tuh pulak sbnrnya sbb terjumpa dlm fridge dah lama terperuk, sebelum rosak, tuh yg celur gak skali.. hehe wanie lak bwk caramel chicken wings (memang marbeles, terus mlm ni try buat jugak! hehe) dgn pajeri nenas.. 1st time makan pajeri nenas tuh sejak 3thn duk london nih! masa balik mesia pon mmg tak sempat nak makan pon! puashati dapat makan!owh pics pon takdak sebab terlalu bizi borak!hehe  *tenkiu*

 
eventho tak ramai, tp since sbb dah lama giler tak jumpa dan melepak2 bergosip sesama, so mmg syok gak lar berborak2.. kalo tak silap semua org sampai dlm kul 1.30pm kot, tp berborak2 tak hengat sampai kul 9++pm baru diorg balik!! memang best!! rasanya nih antara aktiviti yg kitorg akan miss bila balik KL nnti.. ye lar, bila balik KL nnti sure semua org bizi, takkan ada masa punya utk melepak sama2 lama2 camnih! *sigh*

pics cam hampeh sbb terlupa nak on flash!apapon, mmg kagum dgn budak2 kecik nih.. within half an hour dah mesra!  drp main ipad sama2..

....main tembak2....

 
sampai la ke wrestling.. :P

cute! and cheeky!  :)
(p/s: untung diorg nih, kecik2 dah dapat skolah kat london!hehehe)

adam yg kiut miut &bakal jadik abg tak lama lagi..  :)

We really had a blast with their company! thanks babes!!!! nnti2 dah settle semuanya kita wat makan2 lagi, insya Allah! hopefully sempatla another makan2 session before kitorg balik for good!! kalo tak, kat KL je lar kot.. hehehe

to naza, all the best!semoga selamat semuanya, amin! ;)
to wanie, all the best to u too! jumpa esok kat skool! :P erkk... bila nak g dating ke billingsgate nih?asyik duk postphone jer..  hehehe ;)

10 comments:

naza said...

Owh mmg marvellous!! Thanks a lot..kitorang mmg tunggu je mkn2 kt Barking sbb tau mmg best! Hehe..hopefully b4 korang back for good sempat buat lg! :)

siti hasmah said...

bestnya...nanti klau buat kat kl jemput aku skali....hehehe..

Aswani said...

mcm x caya balik pkl 9! sampai sakit2 tekak bersembang non stop hahaha billingsgate tu aku ok je, asalkan tube ok

zailamohamad said...

syoknya macam ni..zaila pon suka ajak kawan datng rumah borak2, makan2 tapi kadang2 xdan nak layan sangat pasal masing2 bizi mengejar anak2..hehehe

Wan said...

naza:
insya Allah!! nnti akan diusahakan jugak sblm balik! :) thanks for coming btw! :)

semah:
memang best!! nnti kalo ada (or sempat) lagi aktiviti seumpama ni kat kl, aku jemput mana2 yg ada.. tp hg bukan kat perlis ka? :P

wani:
tuh la kan?! sure korg rindu kitorg takde nnti! nxtyr sila la ajak bestie hg sayalee tu dtg umah makan2! :P

zaila:
memang best kan.. tp ni extra best sbb skali melepak smpai 8jam terus! borak pon non stop 8jam!!! hehehe skali skala dapat jumpa borak2 mmg tak ingat dunia.. ermm tp kat umah saya ni tak worried sgt pasal bebudak berlari2 sbb umah kecik tonet jer.. mmg tak kemana bebudak tuh! :P

Aswani said...

wan, aku rasa korg yg akn rindu kitaorg pas ni kan?kan?kan? hihihi

Wan said...

takpe, aku sure bizi melawat kawasan2 jajahan- bgn lalang, klang, tony roma's, chilis dan yg sewaktu dgnnya... hahahahaha :pp
p/s: alang2 dah ada blogger acc, bukak la blog satu!! nnti balik mesia boleh godek2 blog balik semula utk mengenang kisah lama di londra.. hehe

siti hasmah said...

wan...aku memang kat perlis.....
tapi perlis kl tu xjauh mana pun...muahahahaha....

Nana said...

wahhh seronoknye gathering! Naza pun I tak jumpa dah berapa kali turun dah! everyone is soo busy kan? sighh!!!

Wan said...

nana:
kan?? semua org dah bizi skrgni! no more playing around! *sigh*