Tuesday, February 15, 2011

Cerita Sabtu.

Last Saturday actually ada kawan hubby turun dr Cranfield, nih kira opismate lama dia dulu sblm dtg UK ni. dan kebetulan the wifey tuh satu organisation dgn saya lak tuh, cuma department lain lar.... diorg ni turun ke east london semata2 sebab nak ke Billingsgate market!!! malu seketika, billingsgate tuh mmg dekat giler dgn umah, tp kitorg pon tak pernah g lagik! muahahahaha tunggu weather ok sket la kot baru pergi, malas nak redah sejuk2 ni turun pasar! owh ya, billingsgate tu adalah pasar ikan yg terbesar skali kat london nih, dibukak stat kul 5pg dan kul 7.30pg dah tutup!!so memang haruss lah pergi awal, kalo tak jumpa tong ikan je ler kot? hehehe

Anyways, since diorg mmg dah turun ke east london, tuh yg ajak diorg singgah umah skali utk lunch.. memang nih kira 1st time diorg dtg umah. menu biasa2 je, masakan kampung simple2 jer pon- kari mixed baby lamb masak dgn slow cooker, ayam bakar, sambal belacan dan juga ulam2an, dessert lak saya buat trifle jer senang sbb main susun dan curah2 jer.. hehehe! malas bebenor nak masak beriya, sebab last week memang pancitsss dgn klinik! tak sempat nak g beli groceries sgt pon! nasib la labuu! hehehehhe tp tuh pon, habis licin semua food, tak sempat nak snap pics pon! hepi bila tengok anak2 dia makan nasik bertambah 3-4kali lagi menunjukkan betapa sedapnya ai masak :P hubby on the other hand memang hepi ler sbb dapat rival utk tgk bola ManU vs ManC last saturday. lagi hepi sebab pasukan febret MU menang. hehehe and the wives borak2 kosong gosip pasal our organization, shopping, travelling etc sementara tunggu the hubbies layan bola.. 

among the food that we had that day. pau kaya dan kacang merah. 
saya buat! ada percaya?mimpi ler! :P

Kebetulan seblom dtg umah, diorg sempat pulun shopping kat WingYip. Betapa laaamaaaa bangats tak ke WingYip, sampaikan kitorg eksaited giler bila dapat buah tgn dr tetamu arituh!! camne nak g, kereta pon takdak! just imagine, sejak sampai UK sept aritu, memang kitorg tak pernah naik kereta lagik, sedih tak? hehehe

kalo kat mesia memang takde org pandang pon kuih pau segera nih.. kat stesen minyak pon berlambak2 org jual takde org pandang pon. tapi kat sini, bila dapat nih memang terharuu tahap nak melompat gak lar. dah lama tak makan wooo!! :P 

terasa betapa nikmatnya dapat makan pau kaya! sampai kulit2 pon telan sebab sayang! hahahha :P tetiba terasa homesick sbb rindukan food mesia, boleh? seb baik la dah tak lama nak balik! hehehe

Apapon, terima kasih tak terhingga buat En.A, Pn N  dan anak2, double Hs sebab sudi dtg ke teratak  buruk kami. Nnti free2 datang lar lagi! :)

3 comments:

mohdandmeriam said...

salam ja..apa istimewanya billingsgate market tu ja..ceritalah sikit..

wan_syahira said...

wess...teringat2 lak cerite pau depan sepital ganu yg femes dolu2 tue...papepon, pau kt Batu pahat nie best+gebu+murah...huhu

Wan said...

mama:
billingsgate market ni pasar ikan terbesar di uk kalau tak silap. mmg byk choice seafood+murah2. dekat je dgn umah, cumanya nak kena g awal pagi, sbb kul 8 camtuh diorg dah tutup.tuh yg cam malas sket tuh. hehehe

buya:
pau depan spital ganu tuh memang meletops, the best kat ganu la (pd waktu tuh). ada lagi ke lening? hehehe