Wednesday, November 4, 2009

Drooling..

Drooling and head over heels over this thing...

Ya, adik2 dan kakak2 sekalian. Alangkah bahagianya hidup ini kalau berjaya merembat mixer nih! the best ever so far..and please note that: selain dr function2 biasa mixer dan food processor, siap lengkap dgn pasta maker dan yg paling best ialah dia ada stirring function skali! YUP!! u can use it for STIRRING food!!!maksud dia, ada function utk panaskan bowl tuh (induction heater) sehingga 140C!! just imagine betapa senangnya hidup kalau nak masak benda yg perlu attention lebih skit, cam meringues, risotto, choux pastry, makes stew, melt chocolate, steam veges, or even nak buat dodol!!!! hahahaha





.. and the best thing usually comes with the best price tag! :-) the cheapest that you can get for this great cooking companion is about GBP840! tuh pun selepas discount GBP90!

uwaaa!!!! uwaaaa!!!!!! meleleh air mata camne skali pun, rasanya tak termampu nak beli lagi.. :(( and by the time i mampu beli, maybe masa tu dah tak duduk dapur lagi dah,and may be with that price better upah cooking campanion 'hidup' jer (ayat2 penyedap hati)!! hehehehe :P apapun, saya tetap mendoakan semoga saya dimurah rezeki yg melimpah-ruah untuk membeli mixer nih.. dan sekiranya berjaya, saya berjanji tidak akan membeli sebarang mixer lagi sehingga saya tua..

FYI: This Kenwood Cooking Chef was just launched in London on 15th Oct 2009.

4 comments:

awanis said...

wan, chef mixer model mana yg ada function induction heater nih?? bestnyaaaaaaaaaaa
nampak gaya nk kena jual lah KM330 i tuh utk beli model ni.. hahaha

naza said...

giler laaa...800++..rasenye saye sanggup beli Chanel kot!!btw mak sye dulu ade beli heavy duty blender/mixer from Verwork (Germany made)..boleh masak bagai dlm tu..and sbb die beli 3 maka anak pompuan die pun dpt satu..so takyah la beli ni kot..survey la Verwork blender..kt msia dlm less than 3K..but zaman dulu laa..hehe..now tak de kt msia dh..kitorang pun tgh survey kot2 ade jual kt germany.

dxoul lacruz said...

dasat le akak ni. saya tak penah appreciate pun pasal benda2 ni..kadang2 nama pun tak tau! hahaha
maybe i should start belajar masuk dapur... huhuu!

wan said...

k.awanis: nih kenwood baru, the cooking chef. lepas survey2, kalau interested, kena beli online atau kat john lewis jer yg dah stat jual. even argos pon blom stat jual lagi..

naza: memang gila!!!dan memang best giler!!masa memula jumpa nih kat youtube, memang excited giler,tp bila tau jer harga terus down!! hahaha me too, rasanya better opt for chanel kot rather than mixer!! :P

dxoul: hehehehe nih ler pompuan, nafsu menyopping besar! :P