Monday, June 7, 2010

Mari makan nasik! :-)

Saja nak tayang menu lunch yg tak seberapa nih.. cukupla sekadar utk mengalas perut dan memberi tenaga utk kerja2 seharian.. (chewah!:P)


Paprik sukati-jer-nak letak-apa-kat dalamtuh..


Telor-mata-kerbau (ke mata lembu ek?dah lupa, maklumler dah lama tak g kedai mamak!hehehe)


Errkk..
kenyang!
(yeay! saya skrg tgh cuti seminggu! gara2 lecturers semua bizi, dan klinik ditutup untuk exam undergrads! Yippieess!!)





on other notes:

KFC yg dulunya HARAM kat depan umah nih dah bertukar jd KFC HALAL! baru seminggu dua nih diorg start serve halal food. tp mmg kagum gak la, diorg mmg betul2 jaga, bukan semata2 tempek sijil halal jer: even diorg siap tukar tiles, tukar kerusi meja lagi sebelum (semata2 untuk) dapat pengiktirafan halal! so tak heran la kalo diorg claim diorg samak kedai tuh just utk dapat pensijilan Halal! So bolehla saya makan KFC tanpa was-was lepas nih! :)

8 comments:

miSs inTerpReted said...

jelesnya ada KFC halal!! and nampak sedapla paprik tuh. sila share recipe!!

Oyis said...

bila la KFC nak halal di plymouth ni?

sayang kan, kat negara org kafir ni kita bole mkn tanpa was2, kat negara kita sendiri jgk yg samar2 status kebanyakan mknan nya (spt kes ayam tesco kena tarik balik status halal baru2 ni). apa nak jadi...

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

wow!!!
really?!?!?!
impressive...mmg betul2 jage kan...alhamdullillah...
since u mention it, teringin plak nak makan kfc :(

zailamohamad said...

Wan, saje je nak kasik zaila terliur *mode puasa hari ni*

mohdandmeriam said...

salam ja..bestnya ada kfc hahal kat rumah tak payah gi jauh..

Wan said...

miss interpreted:

jom turun london pekena kfc! ada dkt2 20 kedai halal skrgni! even kat central london pon byk, senang nak makan! :)

nih resepi paprik:
tumis bwg putih, bwg merah (kalo rajin blend, kalo malas saya mayang jer) ngan serai titik smpai naik bau. then masukkan sos cili, sos tomato, sos tiram ngan serbuk cili, kacau2 sampai naik minyak. pastuh masukkan air, daging, sotong, udang etc, sampai dekat2 nak masak campak sayur2.. kalau ada daun limau purut lg sodap, tp saya tak letak pon.. :)

Wan said...

oyis:
dgr2 dah byk kfc halal dibukak. even luar london pon dah ada.. susah2 jom turun london jer! :)

verde:
mmg impressive, siap tukar tiles tuh yg tak tahan tuh! alhamdulillah la, nak makan pon tak was2.. cuma kfc sini tak sesedap mesia punya la.. dahla takde mashed potato-diorg gnti ngan baked beans!! :) kat OZ bukan ada McD halal ke? kitorg kat sini tingin McD lak! hehehe

zaila:
sila2 makan kfc! sure anak2 sukerrr,mak pon senang takyah masak!! :)

mama:
tu la.. senang kan..pasni malas2 masak otw balik boleh singgah beli jer! :)

kucingorengemok said...

1.kita panggil telur mata lembu (pasal kat johor takde kerbau), 2.wow, kfc halal? impressed. kat barat pulak orang makin ber-halalan toyiban, kat malaysia mamak pun kadang² diragui... hishhh