Friday, June 11, 2010

Teringin.. terliur..kempunan..


Tetiba harinih terasa nak sangat2 makan nasik lemak! huhu bukan nasik lemak yg masak sendiri (dah selalu sgt buat dah), tp nak nasik lemak yg harga 50sen (wujud lagi ke?!) takpon singgit tuh.. ala... nasik lemak yg bungkus dgn daun pisang ngan kertas suratkhabar tuh.. nak yg sambal dia kaler merah menyala dan pedas2, telur suku bijik ngan ikan bilis 4-5 ekor jer tuh..nasik tuh lak nak nasik yg dah kembang ngan sambal tuh..

uisk!! teringin bebenor!



nasik lemak febret kitorg ialah kat Kg Baru, City Garden- kat Kelab Sultan Sulaiman. kecik2 comel 70sen jer sebungkus! makan 2-3 suap dah abis licin!dan memang mencabar sungguh utk tidak makan kurang drp 2bungkus!hahaha sambal dia mmg sodap!! tambah lak boleh pilih2 nak tmbah lauk apa, dahla lauk dia byk choices lak tuh! macam2 ada!! yumm..yum...

mintak mahap la.. kitorg tak berapa suka nasik lemak antarabangsa.. cam dah overrated jer. org ramai. dahla mahal nak mamp*s!


isk..isk..


isk..


lambat la pulak nak balik mesia nih..


isk..isk..isk...

:((



*pic hasil khidmat pakcik google*

9 comments:

littlehumblelynn said...

dr wan..

nak ku poskan ke??
cian dia....
alah2...sabor jelah

baca entry nak balik raya?x lama lg tuh!!

wan_syahira said...

nanti nk p mkn nasik lemak, jgn lupe ajak aku (kalo aku ade kat kl or melaka)...

p/s: leh bertanding makan since aku penah abeskan satu set pizza sorang2 + lasagna + garlic bread...

zailamohamad said...

alahai..siannyaaa..tapi sekarang ni mana ada dah nasi lemak harga 50 sen kan, paling murah pon dah cecah RM1.50, kalau yang RM1 tu jarang sangat nak jumpa..huhuhuhuuuu

tetiba teringat kat kg zaila, ada satu makcik tu jual nasi kerabu sebungkus RM0.70 & memang nasi dia sket sangat & teramatlah susah ntok makan kurang dr sebungkus..hehehee

mohdandmeriam said...

salam ja..hehe..mana ada nasi yg begitu murah sekarang ni..
sabarlah dah tak lama lagi nak balik..
bila balik nanti bolehlah makan dua tiga bungkus hehe..

cikgu azila said...

mcm tau2 je org mkn n.lemak bukuh pg td...sungguh sadap sekali.hingga menjilat daun pisang..hahahah mana ada doh hok jual 70seng sebukuh. rm1.30 doh lening :(

ehh kat london xdok jiran2 tanam pokok pisang ke?gi la rembat selai dua.heheheh

Wan said...

lynn:
tu la.. makin ditunggu, makin lama rasanya..hehehe mmg tgh2 sabo ni, apapon tgk gmbo je lar.. :(

buya:
meh aku bwk makan nasik lemak kat kg baru..mmg sodap! :D

zaila & mama:
tu la kan.. semua harga brg dah naik. tp actually ada lagi nasik lemak 70sen, kat Kg Baru, dkt2 Kelab Sultan Sulaiman. dulu 60sen,tp thn lepas dia naikkan harga kpd 70sen. hrp2 thn ni balik still harga maintain 70sen la..hehehe tak sabo nak balik makan.. koman2 makan 2bungkus baru kenyang kan..:D

urghh! nasik kerabu.. teringin lak nak makan! :((

azila:
hoh dok aci ahh.. sedap la nasik lemak bukuh nih.. pisang tadok org tanam, tp ada je jual daun pisang kat chinatown..tp mahal la.. pikir byk kali gak nak beli! kita nih kedekut skets! hehehe :P

ravishingpeacock said...

ns lemak yg ciput2 2 mmg xpenah xsedap huhu *lapo la plak

wan_syahira said...

mmg sodap...dolu2 mase pa duk IJN mung penoh bwk aku p sane...murah..tp lauk yg nk tmbh tue mahal laa..huhuhu

fndrocka said...

nasi lemak kat restoran memang tak sedap...nasi lemak kat warung barulah feeling sampai ke kepala lutut

Terbaru : Dilemma Wanita Gorjes