Sunday, September 28, 2008

dam dam dum..

bunyi mercun! ada orang main mercun la kat depan umah!cam terkagum lak ada mat saleh main mercun..(tp tak sure la motif dia main utk apa) tetiba rasa macam kat mesia lak, ada bunyi2 mercun time2 nak raya nih...even kitorg pernah terjumpa anak mat salleh main mercun bawang kat tepi jalan! glamer giler mercun bawang rupanya! (ermm..sapa taktau mercun bawang mmg confirm la dia nerd!!) hehehehe ingatkan budak2 mesia jer yg main mercun-bodoh-dan-tak-mencabar-lansung tuh, kat sini pun ada jugak rupanya!!

erkk... rasanya kalau kat mesia nih, smua dah berpusu2 balik kampung kot time nih..tetiba terasa nak join the excitement of raya, suasana crowd balik kampung beramai2, involve dlm jem kat hiway/main road ke kampung, terpaksa spend extra hours sbb jalan jem, spend extra hours kat tolls, takdapat sahur sbb kedai makan crowded, boleh makan sedap2 time raya (nasi dagang dgn sate kalo kat teganu, ketupat lemang rendang kalau open house kat kl) etc..etc.etc...(ada org ckp,kalo time nak balik beraya, bau asap bas pun dah wangi!!!hehehehe)

tetiba teringatlak kat anak2 buah kat kampung..sure smua dah slmt sampai.. ermm...rasanya by the time kitorg balik mesia, budak2 nih musti smua dah tak kenal dah kot...takpun dah malu2 kucing ngan kitorg...

husna ngan irfan.. (dahlama tak jumpa irfan,tetiba nampak makin encem and playful lak!)


ermm... this is our sacrifice for the betterment of our future.. (*chewah!*)

p/s: seb baik la dah dapat a few open house invitations utk raya nih..paling koman pun g MSD jer la on first day of raya, lepas solat raya dapat gak makan free.. ada open house raya kat embassy dgn rais yatim on 1st day raya gak pastuh dapat invitation gak g umah intan&ashraf . weekend tuh pulak (5oktober) ada open house MSD dgn open house kak sherry(senior UKM) kat brockley ..

tp rasanya kalau nak elak dr rasa sedih, maybe kitorg g shopping kat oxford street kot (macam menarik idea tuh, sbbnya tak puas shopping petang tadi, ramai giler umat manusia!!).. hahaha



.....tu pun kalau takde kelas laaarrr...... huhu

2 comments:

dxoul lacruz said...

wilex la kak wan..! jangan nangis k! kalau nangis takpe abe sebelah kan aderr..heheh..

kesian kat azrul.nak nangis kat saper?

silap2 pegi meratapi kaki pak imam masjid kat newcastle tu..hahaha

wan said...

haha...wilex...wilex...nanti korg dtg sinih taun depan tau la mcmana rasanya... :D