Wednesday, September 24, 2008

The Royal London Hospital


The Royal London ( Bart's and The London School of Medicine & Dentistry) will be my teaching hospital for the next few years. The hospital is situated just a few metres from Queen Mary- Whitechapel campus. Established in the 18th century, it is one of the oldest hospital in London. The building is old but well maintained..( kalau ikutkan, bangunan HUKM/ Hosp Putrajaya confirm lagi lawa& canggih!)

ni la jalan kat depan hospital- tempat Jack the Ripper mengganas dulu2...tp skang nih, jalan nih penuh ngan Pakistani/Arab/Blacks..siap ada flea market lagi. .even ada satu gerai tuh siap pasang kuat2&jual vcd nasyid Raihan (rasa macam pasar minggu hari jumaat kat terengganu )!no wonder Raihan boleh launch album kat Royal Albert Hall- senyap2 jer tak mcm org tuh stkt wat konsert sekali pun dah heboh canang satu Malaysia... :)


They even have a special entrance for any dental emergencies. (kat Malaysia rasanya belum ada lagi kesedaran nak bukak dental emergency dept camnih..)

and this is the QMUL building, where I'll spend the next 2years of my career life. (just 1 block bangunan jer, tp tinggi jugak la, dlm 7-8 tingkat. just behind the Royal London)

6 comments:

meanie mean said...

mak aiihhh..nih dah cam berita nih...bleh jadi journalist dah nih...hehehhe

wan said...

almaklumler tgh takder kerja... dah nak termuntah surf website sewa umah!hehehehe

BlisteringBarnacles said...

The building looks "Very English"... Macam tempat lama yang berhantu pun ada.kehkehkeh

wan said...

hantu jack the ripper.. seb baik la takyah onkol!hahaha

Ahmad said...

haha..kak ja not nice la to say like that. tu kan die punyer promotion tactic.heboh2..anyway your new hospital looks haunting la huhu

wan said...

hosp nih buruk giler...fakulti pun buruk!sedih btol..