Sunday, April 25, 2010

LV, Chanel or Blackberry??

hmmm... tgh duk pikir2 mana nak pilih nih..
saya tgh nak ngorat2 hasben belikan something bulan 6 nih, sempena anniversary..hehehe

tp tgh pening gak, nak kena pilih antara Louis Vuitton dan Blackberry..
ke korg rasa patut pilih chanel??
or Nikon D700?


meh kita pikir/kaji satu2 choice yg ada..


Kalo LV mmg cun, tp org ckp byk fake..
tp yg jd idaman hati saya ni rasanya mmg ori! susah org nak tiru..
design pon cantik sangat2!!!
head over heels ngan LV nih sebijik..
siap dapat wallet ngan pen free tuh!!
mmg cun melecun!!


Kalo pilih Blackberry pon cantik gak!
mmg sungguh elegant dan yummy!
sbb skrgni mmg tgh guna BB pon,
walaupun takde internet connection, tp still puas hati!
dan mmg dah tau hati budi dan kebestan BB..


atau

u all rasa saya patut pilih chanel jer?
dahla salah satu choices yg ada ialah jumbo flap bag idaman hati!
yg mmg kompom tak lapuk ditelan zaman,
boleh wariskan kat anak cucu cicit nanti..
tp problemnya kurang berkenan ngan kaler pulak!
kaler dia merah menyala!
tp yg best tuh, siap dapat complimentary make-up set lagii!
hmmm kalo hitam memang dah lama kenyit2 mata suh cik abe belikan!! hahaha
tp maybe boleh suh tuko kaler kots??
saya janji, kalo dapat chanel flap bag jumbo ni sebijik, saya tak beli bag lain lagi dah at least utk 5thn akan datang!!


tapi cik abang saya nih tgh duk pujuk2 gak,
dia cam berkenan ngan nikon D700 jer..
dia ckp either LV, Chanel or D700 nih jer, yg lain toksah pening2 nak pikir! isk..
tp kalo D700 nih, saya cam tak brapa berkenan, sbb cam bulky..
dan ke-yummy-an dia mmg kureng sket!
lagipon dah ada sebijik Nikon cikai kat umah ni, cukupla kan?
buat apa nak upgrade2 lagi!! menci betul!!!


haish! pening2
takper, ada byk masa lagi utk pikir2 nih..
june kan lambat lagi.. hehehe
meh kita sesama pikir2 kan mana satu nak pilih..
sementara tunggu jun, jom layan picssss...

*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*

*

*

*

*

*

*

*

*

LV idaman hati.. siap dapat pen ngan wallet free tuu!!

bag nih mmg cantik! dan cun melecun!!

kalo BB pon yummy kan?? :P

chanel si idaman hati.. tp kurang berkenan ngan kaler merah menyala tuh.. :P

ke patut pilih D700 ni?
I think its too bulky kan??


amacam? u all rasa saya patut pilih yg mana??
rasanya yg paling cantik ialah LV kan? :P
sure nak makan pon sayang.. hehehe


credit goes to: http://gateaux-licious.blogspot.com
semua kek2 dia cantik2 belaka..
nnti balik mesia nak order kek dr sini la..
price wise? go figure!
tp apa salahnya kalau sekali sekala nak rasa beli
LV/BB/chanel/nikon kan? hehehe



*to cik abg: luahan hati berkenaan LV/BB/Chanel/Nikon tuh adalah benar belaka* ;-)

12 comments:

S.u.F.e.E said...

adeh la... memang aaaaa buat jantung aku nak meletup.. hehehhehe

ingatkan betul2 handbag, dlm kapla otak dah pikir siap2 dah suggest yang mana.. apa yg might be best and tak best nyerhhh

skalii.......... dooooo yaiii...

heheh cikwan, maseh for the link. mmg tgh nak carik tpt best nak order cake.. nak curik pics buleh ka??hahaha

Yummy Mummy said...

Memang laugh out loud! Very fun post babe! Baru je nak recommend hehe. Btw, thanks for singgah blog. Ini singgah balas. Have a lovely day ;P

Wan said...

Sufee:
kalo rasa nak suggest pon dialu2kan jugak.. eventho takde duit pon nak beli, tp apa salahnya berangan kan? hehehe :P btw sila2 curik gmbr tuh, sbb saya pon mencurik gak dr blog owner kek tuh.hehehehe

Yummy mummy:
thank you!saja je wat gimik.. :P dan bertuahler badan kalo leh beli/pilih2 nak beli apa june nih..hehehe and thanks for visiting. :)

DrSinga said...

cait!!!!
tertipu!!!
tapi NikonD700 dalaha cun kannn....

LAILATUL AZLIN ABD LATIB @ LATIB said...

bagus gak ...biar berangan2 dulu...huhuhu..

tp entry nih mmg meletup..ku terTIPU jua...

huhuhu

Wan said...

DrSinga:
semua kek2 tuh cun!! thanks for visiting.. btw mmg saja nak wat gimik pon.. :P

Azlin:
Tu la, tak dapat beli skrg,tp apa salahnya berangan2 dulu kan..hehehehe

mohdandmeriam said...

salam ja..hehe memang terkenalah mama tadi..siap suruh kakak tenguk nak rekemen yg mana satu..bila kakak baca dia cakap cake..terkejut mama sebab tak habis baca..pandai betul orang yg membuatnya..

naza said...

haha..LOL..hilang sakit perut pagi2 bute nih!! dh start nk jeles ni ade org nk Missy C..hehe..tp mane tau..cik abang baik hati belikan jumbo..me??berangan je laa..b4 back for good hope sempat sambar satu..hehe...pandai btul buat entry!!

kucingorengemok said...

salam - kita vote nikon

tq letak link, tapi kaannn, kita pun tak pernah lagi makan kacang phool tu! hehe, pecah lobang :)

noorul said...

salam,cantiknyer kek-kek tu..sayang nak makan...

thanks yer for the link.mane tau nak g tempah kek untuk anniversary nanti.. :)

Wan said...

mama:
memang kek pon, dan mmg cantik..heheh nak wat hantaran mesti cantik kan.. ;-)

naza:
nak tuh memangla nak.. tp jun ni mmg takdapek ler.. tabung tak penuh2 lagi nih, camno nak beli? :P tp sedang giat berusaha ke arah itu.. :P

kucingorengemok:
try la cari+makan. ada org ckp sedap sangat.. tuh yg cam teringin benor nak tgk rupanya camne..hehehe

noorul:
tu la kan, memang cantik.. tempahla, nnti tempek kat blog blh tgk.. btw thanks for visiting! :)

mazura said...

hahaha syariza...mmg klakor la..kudos for this entree!tp x kire nk vote jgk..i vote for Chanel sbb i loike red..i mean the real handbag of course..hehe but the cake also looks yummylicious!