Friday, April 2, 2010

Shopaholic in Me..[part 2]

*read at your own risk. sekiranya anda menyampah,benci atau meluat dgn entry ni,sila tekan butang pangkah bewarna merah [x] di sebelah kanan atas page ini. tujuan saya menulis adalah utk tatapan kaum keluarga semata2*


Yeah! Cuti easter kitorg dilebihkan lagi hingga ke hari Rabu, since lecturers semua nak cuti+takde org nak cover utk klinik! hehehe so diorg decide cancel semua klinik+kitorg more than happy to get a few extra days off! :P so in total dapatla off dlm 6 hari weekend ni.. ok la kan, drp takde lansung! cuma kalau diorg ckp awal2 lagi bagus, boleh gi travel! nih dah last minit cmnih sure harga flight tickets melambung2, dahla public hols lak tuh! so maybe duk umah je ler..other than that, I still need to go to the lab to take some readings, and maybe to the library to look for some journals for my research.. dah lama giler tak berkubang kat basement church tua tuh selongkar cari journals..(my library was previously a church, which was built in the 18th century). kekeke btw I'll blog about my great library later2 lar.. I'm not in the mood to blog bout academic related issues right now.. :-)

Okay, back to our main topic today.. continuation of my bumper blog issue: S.H.O.P.P.I.N.G! :-) Actually in my bumper blog issue nih I'll just reveal things that I've bought this year (aka after Xmas sale/boxing day).. for things that I've bought in 2009 and before that, I'm afraid u'll need to rummage through this blog, as I'm too lazy to compile it all together.. :P and to tell you the truth, things that I've bought this year were household items (as of today la kan..hehe).. so takde la rasa bersalah sangat shopping tak hengat dunia pon kan.. sebab semua benda2 ni memang dah plan lama nak beli, semua adalah preparation utk back for good nanti dan semuanya ada kat dalam my 'secret london wishlist'..

Kalini nak citer pasal benda basic yg kitorg beli.. benda ni cinonet jer.. tp kitorg rasa mmg perlu dibeli sebab sini murah+ kualiti superb + kat umah Cheras memang takde yg best pon + memang tak pernah beli yg betul2 proper dan chantek.. dah lama mengidam nak beli nih, sejak dr Xmas sale last year/Boxing Day lagi duk mengusha.. tapi sebab tak jumpa yg idaman kalbu (kalo ada yg best pon, harga pulak tak best!) terpaksa pendam kan ajer hasrat di hati.. Cuma bebaru nih, dlm bulan February camtu kot ada member forward emel pasal benda alah ni ada sale + design dia chantek.. so apalagi, memang terus merembat ajer ler... kekeke yup! beli online jer.. (org ckp duk umah diam2 boleh save duit? mitos semata2!well at least not for me!!)

Berat giler benda alah ni.. memang puas hati! :)



Opps okay, lupa nak cakap.. Barang idaman yg dah jadi kenyataan tuh ialah....





SUDU! or bahasa omputihnya Cutleries jenama VINERS..
(bikin havoc jer, beli sudu pon nak nak kecoh! :P )

complete set utk 12 org makan..
siap ada serving fork, serving spoon, soup ladle, sauce ladle
lagi..

pastu ada dinner forks, dinner knives, dinner spoons..
dessert forks, dessert knives, dessert spoons..
dan jugak teaspoons dan coffee spoons..


Yang jadi kitorg berkenan sangat tuh sebab cutleries ni adalah 18/10! lepas duk google2 baca pasal cutleries, baru kitorg tau yg kualiti cutleries yg top grade steel/best quality mestilah ada tanda 18/10 (18 % chromium for strength dan 10% nickel for corrosion resistance).. korang boleh baca lebih lanjut kat sini. so thats why bila dapat tau Viners buat sale cutleries 18/10 nih, terus jer merembat.. paling best sebab dapat 85% off dan ianya adalah LIFETIME GUARANTEED!!! :-D ..85% hokay! harga asalnya takmo cerita, seriously boleh beli satu shopping bag Chanel or LV Bellevue GM Vernis ! mmg takkan ku beli sudu nih kalau takder sale hehehehe!



....cuma....


...permasalahannya sekarang, adakah sampai tua/mati saya takkan beli cutleries?!



.....kita tunggu dan lihat!! :P *wink*






opps, sorry!
.....to be continued again! ;-)



9 comments:

mama ju, said...

salam

Bendelah tu bersinar sampai Malaysia!
Thanx maklumat 18/10 tu.
Seronokkan shopping2. Tunjuklah lagi.
Dulu mama tak berpeluang shopping sakan,,tgk2 je maklum duduk sana tak pegang duit.

LAILATUL AZLIN ABD LATIB @ LATIB said...

seronok baca..best rupanya dok tpt org nih...takper cik wan...x sabar nak tggu next part 3 pulak...

Wan said...

salam mamaju:
bersinar sampai malaysia? reflection flash kamera tu kot? hehehe saya tau pasal 18/10 tu pun sbb terbaca kat website. takut nnti tertipu masa beli,tu yg usaha cari maklumat sikit2 sebelum beli... saya pon shopping ni semua brg2 nak bwk balik malaysia nanti.. nak kena start kumpul sikit2 la dr skrg, takut nanti tak mampu pulak kalau nak beli sekaligus tahun depan..

lailatul azlin:
thanks! :) bab2 shopping memang best duk sini, tp lagi best kalau ada byk duit..hehe tp apa2pon sebenarnya duk malaysia gak yg paling best!

naza said...

cepatlaa bumper issue bab Stoke on trent and Queen Anne pulak!!! can't wait!!!

awanis said...

wan
hohoho.. cun melecun la VINERS.. model yg mana tu wan? panjang sudu ngan garfu dia sama tak? i dulu nk beli viners gak tapi bila check panjang nya asek tak sama je tu yg give up..
btw, i pun baru je beli proper cutleries end of last year.. memang sgt perlu utk makan sampai anak cucu :P

Wan said...

naza:
yeah... sabo.. i'm working on it! :P

k.awanis:
saya beli mascagni viners. kebetulan ada sale + dpt additional diskaun pulak, tu yg terus sambar satu set. btw sudu ngan garfu dia sama panjang.. seb baik gak, saya pun tak perasan td baru check bila akak tnya.. tp mmg puas hati kan.. :)

farah said...

kak wan,
saya pon dok tgh eye-ing sudu garpu nihhhhh....malu ajeee, sudu kat rumah tuh boleh 5 org je makan....hiks hiks....k wan beli online kat website viners ke?.....

Wan said...

farah,
sila2 beli.. saya pon sebab termalu dgn diri sendiri yg beli tuh.. hehehe btw saya beli clearance items jer ni, thru online kat website viners, aritu kebetulan ada member forward promotional code, dapatla extra 20% lagi dr harga clearance.. :)

mazura said...

cantik giler!Jeles lg skali..ktorg aritu dh memborong cutleries kt Langkawi..tp mcm bekenan nk bli lagi..hehe