Wednesday, April 7, 2010

Pencicah

Dulu masa duk KL memang saya sombong.. tak pernah makan, beli mahupun teringin nak makan sos pencicah jenama nih.. dulu slalunya kalau sos pencicah,kitorg borong dr Trg jer, beli yg pure, pekat dan sodap bangat tuh dr gerai2 kopok lekor, paling sedap sos cili kopok Kak Yah yg kat selekoh Losong tuh, takpon sos cili kopok gerai 007 kat losong tuh gak... kiranya memang wajib ada dlm fridge la, dan memang dah tak pandang sos lain lagi lar (except sos cili megi utk masak- tp tuh dah dikira kategori sos lain..)

tapi skang ni sebab sos pencicah yg dr Trg tuh dah diambang mimpi jer, so terpaksa opt for sos lain pulak, esp kalau time2 nak pekena kopok lekor.. so skang nih, kitorg dah ketagih ngan sos ni pulak....

SOS LINGAM!! hehehe

Memandangkan sos nih hanya available kat Chinatown jer, dan kitorg amatla jarang sekali masuk central London lately nih (last time masuk central london was in Jan, masa nak nonton Mamma Mia arituh...hehehe), thats why kalo everytime terjumpa jer, sure memborong sakan, buat stok kat umah ni!

Namun begitu, skang nih kami berasa amat 'secure' sekali, dan dapat menikmati sos lingam ni tanpa risau akan kehabisan stok sebab kami telah berjaya menyimpan 2 botol sos nih kat umah sbg stok..

errr... tp bukan botol biasa yer, tuan2 dan puan2..


..nih botol gedabak punyer!!




Tadaaa!! :P


one for him, and another for me.. 3kgs each! yeay!!
(kompom tak abis by Sept 2011! even nak mandi lulur ngan sos nih pon boleh!! kekekke)

10 comments:

dxoul lacruz said...

wowwww!

Pinkwatch said...

ahahahaha!betul tu. dulu mmg eksyen sbb sos kepok kat sini mmg sedap giler takleh lawan sos botol.. tp I sampai skrg so-so je ngan sos lingam nie.. tp hubby ngan adik I yg study kat sana, still suka sos nie sampai skrg.. hehehe.. :)

eynda said...

Wow...besarnyer botol hehe...tapi sos lingham memang sedap...

Wan said...

dxoul:
wowee! meh sini la kalo rasa2 nak hirup sos lingam..hehe :P

pinkwatch:
yezzaa! bila dah mkn byk2 ni sedap pulak.. layan aje la..hehe

eynda:
botol terbesar yg berjaya saya jumpa. kat mesia pon blom tentu ada botol saiz ni.. hehe

naza said...

eh kt tesco ade je jual..tak yah gi chinatown lerr..btw dh beli yg gabak selamat menghirup la ye.. ;P

mohdandmeriam said...

salam ja..hehe..semalam kakak call beritahu mama tentang n3 ni..dia ketawa tenguk botol yg besar..mama rasa takkan habis ni sampai pulang tu..eh keropok masik ada lagikah..atau buat keropok lekor sendiri..

Wan said...

naza:
kata tesco mmg ada jual, tp tesco dpn umah kitorg tuh cinonet jer tesco express.. malas nak naik turun bus ke tesco besar..alang2 dah jumpa kat wing yip aritu, terus pulun beli 2botol! hehehe

mama:
tuh la, rasanya smpai next year pon tak abis2 lagi nih...hehehe ja pon terkejut bila ada orgtuh suruh beli smpai 2botol buat stok! btw kopok ada byk lagi, tambah pulak sbb slalu buat kopok lekor sendiri, tu yg mmg perlu sos lingam ni sokmo ada in stock..

Muhammad Shafiq bazilah said...

Assalammualaikum, bole sy tau.. kat mana nak dapat sos lingham yg botol besar.

Muhammad Shafiq bazilah said...

Assalammualaikum, bole sy tau.. kat mana nak dapat sos lingham yg botol besar.

Muhammad Shafiq bazilah said...

Assalammualaikum, bole sy tau.. kat mana nak dapat sos lingham yg botol besar.