Thursday, April 1, 2010

Shopaholic in Me..[part 1]

*read at your own risk. sekiranya anda menyampah,benci atau meluat dgn entry ni,sila tekan butang pangkah bewarna merah [x] di sebelah kanan atas page ini. tujuan saya menulis adalah utk tatapan kaum keluarga semata2*


Hiya everybody! :)

Yippee! weekend nih dapat cuti panjang selama 4hari! hahaha tu pon nak havoc, org lain cuti Easter 2-3 minggu pon tak bising! :P btw since dah lama tak berblogging, kalinih sempena nak dapat long weekend, saya bertekad nak buat entry edisi bumper, berkenaan dgn S.H.O.P.P.I.N.G!! memandangkan saya adalah kaki shopping (dan Alhamdulillah hobi ni disokong kuat oleh inchik hasben!hehe) so tajuk ni mungkin perlukan paling koman pon 3-4 entry... but it depends on my mood to blog as well la kan, whether i larat ke tak nak taip+punggah kotak2+snap pics.. we'll see how it goes.. :-)

These last few months ni memang sungguh stressful buat saya. Memang bizi teramat sangat bizi. sebizi2 first year dgn seminar dan pulun baca journal pon tak pernah sebizi nih.. so salah satu cara saya nak hilangkan stress ialah dengan bersopping lar kan.. so don't blame me, but u can put the blame on my exams, research and clinics! :P well with the level of stress that I have, I think I deserved to shop this much! enough said. :P

This was among the first thing that I bought this year.. Actually we had been eyeing this since we were in KL lagi. but back then we could not afford it! Alhamdulillah bila sampai sini memang agak murah sgt2 compared to KL prices.. so apa lagi, amik peluang ni utk merembat la kan.. *wink* :-)

Sebab bizi punya pasal, shopping pon by online jer (frankly speaking, we all dah lama tak masuk central london!) Shopping ni pon sebab ada promotion baikk punya kat Brandalley! :-)


even the packaging was good! as if they knew we're planning to ship it home! ;-)



paling puas hati sebab dapat neh:


cantik kan? nice colour. limited edition. sorry to say, but I don't think this is available in Malaysia! :P


and it comes with a pot as well! and furthermore it is stackable!! what else do u need out of a pan? :P


tak sabo nak gantung nih kat umah cheras! sure dapur jd cun! :)


nih jer hasil rembatan I aritu.. other than the orange combino pans and pot, kitorg sempat sambar girdle tefal jugak! kiranya nnti senangla kalau nak grill steak ke kan.. periuk warna maroon yg cantik tu pon rasanya kalau buat gulai sure jadi sedap kan.. hehehe



Memang puas hati giler ngan kualiti dan yg paling penting ngan harga dia!!






Tapi kan...



kan..



kan..



kan..




within a matter of a few weeks jer...



saya buat hal lagi....




dan kalinih..



saya beli nih pulak! ;-)




Tefal pots compact..


Stackable and swing handle! even the lids are stackable! :-)

Kes nya sebab ada promotion kat Argos.. ada sale + dapat voucher free!! so tanpa pikir panjang terus jer beli sebab tefal jenis swing handle ni memang susah giler nak sale! even masa boxing day pon takde sale! in fact, seingat2 i, sepanjang duk sini, inilah first time ada promotion/less utk set yg nih! so we all dapat nih pada harga yg murah, nearly half of RRP price!!! what a bargain!! :)


Okay... dan skrg saya dah boleh delete tefal from our wishlist! So I might rather say that, tefalwise; I'm ready to go home! :P

(but for him, we're still a few pans&pots away from the "ready" mark! yeay! dapat beli 2-3bijik tefal lagi la nih jawabnya-not my fault tho.. kan dah cakap dia nih pendorong utama i jd shopaholic.. even barang2 dapur pon kekadang tuh hasben yg bg suggestions suh beli! kekekeke)





to be continued with more of my achievements... ;-)



5 comments:

si chantek izza said...

perghh.. sangat delishes sumenyer.. buleh la buat rancangan masakan ala nigella etc.. tarik segala sume ada lengkap.. wohoo!~

Wan said...

sangatla marbeles kan.. manala saya tak tergoda duk sini..nnti saya buat masakan ala nigella etc saya jemput u all jd food tester..hehehe :P

naza said...

cet shopping sakan...best nyerr..sye masih bz tak sompek nk sopping..online pon..hehe...Well done!!

awanis said...

bestnya tefal swing handle tu!! dah lama dok eyeing tapi tak terbeli2 lagi nihhh.. bagus bagus wan!
p/s: tanak beli Wok Tefal Jamie Oliver ke? ;) (sukanya cucuk mencucuk)

Wan said...

naza:
saya dlm duk bizi2 pon slalu gak jenguk online shopping..retail therapy katakan.. ;P

k.awanis:
better beli tefal swing handle ni cepat.. nih first time argos bg diskaun utk swing handle ni, siap dapat voucher lagi.. :P (mencucuk jugak ni)..btw tefal lelain tu tunggu ada extra budget sket baru beli,tefal yg dlm checklist semua dah lengkap.. ;-)