Sunday, November 28, 2010

Our VC is in town!

Sekitar gambar get together party kat Restoran Jom Makan, Trafalgar Square sempena kedatangan rombongan Naib Canselor dan pengurusan tertinggi universiti semalam.. actually diorg wajibkan kedatangan semua staff yg sedang bercuti belajar di UK, siap boleh claim transportation lagi tuh! :D
 
warga FPg. John turun dr Edinburgh, siap pakai kilt lagi! dan Azrul+famili dr Newcastle.. actually Faizah pon plan nak turun, tp terpaksa cancel last minit sbb snow storm teruk kat Newcastle!
Syiok berborak, tak hengat donia.. ni la namanya memeriahkan majlis dan menghavockan restoran! heheh Kira golongan majoriti gak la (7 org dr FPg further studies kat UK ni), ni pon tak cukup korum, ada 2 org yg tak dapat hadir dan sorg terpaksa duk kat table sebelah sbb dtg lambat.. kalo tak sure lagi happening!
food pon sedap! sate, nasi lemak, mee goreng mamak, kuih2 dan jugak teh tarik, semuanya free flow! tetiba teringat kat our makan2 outings masa kat opis dulu! almost everyday kuar makan jauh2, kawan2 pon ramai dan semua satu kepala, mmg happening time tuh!

lepas sesi makan2, adala perjumpaan dan briefing dr NC.. 

 
so dapatla update kan info skit2 dr opis/campus.. dan ada gak sesi soal jawab bersama NC.so far agak clear gak la apa arah tujuan karier lepas nih.. hopefully semua yg dijanjikan menjadi kenyataan! amiin!!

surprisingly, ramai gak yg datang! mmg bersemangat semua org, mostly turun ke london buat day trip semata2 utk perjumpaan dgn NC nih!  rasanya kitorg je (me, naza, dzul and kak jehan) yg mmg duduk london!
us with the VC.
sempat gak bergambar dgn si ah john yg berskirt nih.. hehehe dia ada plan nak bwk balik kilt ni ke mesia, tp mebe takleh pakai kat our uni, sbb tak menutup aurat katanya! LOL!
 dan memang kagum dgn semangat lengchai sorg nih, memang bersemangat turun jauh semata2 utk perjumpaan nih! siap sanggup sewa kilt utk function ni!!
 
me with k.zarini (lecturer medic, skrg tgh buat PhD in parasitology). 
she came all the way from liverpool, alone!
 
with kak jehan and the kids. the latest addition of dental-u*im family in london!

All in all, we had a very pleasant and enjoyable afternoon! dan semua (especially warga Fpg) dah tak sabar nak balik berkhidmat di tanah air!! wait for us.... hehe!

2 comments:

dxoul lacruz said...

Sorry!saya pun tersangkut sbb ada snow storm kat paddington.:p

zailamohamad said...

jeles tengok orang belajar jauh2;(