Wednesday, November 17, 2010

Raya Haji- our version.

We are back, alhamdulillah landed safely on Monday nite from our autumn hols!! sampai Gatwick dah kul 1030pm, pastu nak kena q kat UK border lagi - seb baik imigresen officer tuh baik giler, siap wat lawak psl takut-nk-jumpa-dentist lagi... hehe layan je lar, since nak mintak cop masuk uk kan.. hehehe lepas dah setel semua, amik train, then amik tube lak, sampai2 umah dah kul 12midnite. sampai umah baru perasan my fren's sms, informing that raya haji kalo ikut east london mosque jatuh pada hari esoknya (selasa)!!! terkejut gak lar kan, sbb sblm ni duk expect raya hari rabu sama cam mesia.. hehehe

Dahla spjg minggu ni ada implant course! so mmg beraya kat skool je lar this time around. dan sbb penat giler, mmg tak masak apa2pon! just like any normal day for us- brekkie dgn roti kering+milo, hasben lunch ngan ayam goreng+kicap jer! wakakakakka dahla skrgni mmg sejuk gila2, tu yg pikir seribu kali nak pakai baju kurung g skolah! end up, mmg tak pakai baju raya pon! g kelas pakai snickers ngan knitwear+slack jer!! okay, raya omputih style!! hahaha :P

balik umah ptgtuh barula masak spesel sket-tu pon tibai guna apa yg ada dlm fridge jer: nasi minyak + kambing masak briyani + ayam masak merah + acar timun. lepas makan, terus krohh krohh krohh!penat punya pasal! mmg teruk betul!! :P mmg takde pics, sbb my camera's memory mmg dah kaput-sbb banyakkkkk sangat3 snap pics during our recent trip tuh, dan mmg tak sempat/tak larat nak transfer pics pon masa raya day tuh!

Okay thats all for now! actually we are still overly excited from our recent autumn trip!!!! nnti dah hilang penat saya hapdate lagi, pasal my recent travel journey!! still couldn't believe it that we managed to get there! actually mmg dah lama pasrah, sbb rasa mmg tak mampu nak ke sana, sbb mmg tmpt tuh agak jauh dr london+mahal! tp alhamdulillah murah rezki kami kat sini, dapat gak sampai sana, dahla dapat good bargain lak tuh! :) and to be at a place which was once the most powerful empire in the world, it was really an amazing experience!!

will surely update soon! skrgni tgh penat nak pilih2 pics! we took thousands of pics!!

p/s: its now time to collect some souvenirs on Prince William-Kate engagement!! Hopefully sempatlar tgk wedding diorg tahun depan sblm balik mesia, kunun nak g depan Buckingham Palace sambil  kibas2 bendera Union Jack at the newlyweds!! hahaha :P

3 comments:

mama ju, said...

Aslkm

Moga Wan sedang berbahagia. Hehe tak sabar nak tgk gambar...

Aswani said...

wan..i was thinking bout the same thing too! (pasai bab2 kipas bendera depan buckingham palace!) hahaha

Wan said...

mamaju:
wasalam.. tgh dlm proses nk pilih2 gmbr nih, insya allah akan publish dlm masa terdekat. :)

wani:
aku terpikir sbb duk tgk wedding pics diana-charles dulu tuh.. mmg nak g la.. hehehe btw david cameron dah umum mebe diorg nak istihar public holiday/bank holiday on the wedding day!! yahoo!! hahaha :P