Sunday, December 12, 2010

Cerita toaster!

Masih ingat lagi entry saya pasal toaster dulu? ala... yg konon2 nak beli toaster tefal yg boleh poach telur skali tuh..hmmm alaaa... toaster yang cam kat bawah nih...

well, actually saya tak jadi beli toaster tuh! hehehe poyo je lebih kan, dulu2 konon dah masuk dlm wishlist, tetiba cancel, tak beli terus! hahaha dan sebab2 punca ketidakpembelian saya adalah kerana:
  • rasanya cam tak brapa guna function poacher telur tuh..  mebe makan roti pon skali2 je kan, bila balik mesia nanti.. of kos la lagi suka makan nasik lemak dan nasik berlauk utk brekfes kan? dan time kat opis, better g lepak makan kat mamak kantin jer nnti utk brekfes! :D
  • tefal2 ku yg berlambak2 tuh nk guna buat apa, kalo tak utk goreng telur utk breakfast? 
  • dan sebab lain yg lebih penting, ialah kerana.......... saya terjumpa toaster yg lagiiiii hot, funky, modern, cun melecun, lawa dan kiut miut!!!  memang sesuai dgn jiwaku yg sukakan something yg modern-looking for my kitchen!! hehehe well at least, kalo tak guna utk toast roti pon, at least toaster nih akan menaikkan seri dan ciri2 kemodenan kitchen cabinet ku yg mmg dah tersedia moden tuh! (*bluwekk! perasan abis! hahaha)
okay, introducing the funky and modern looking toaster..............

tadaaa!!
lawa tak? hehehe tatau naper, tetiba skrgnih suka lak kat benda2 kaler merah! hehehe 
so amacam, ok tak? 



ke better saya beli toaster tefal yg atas tuh??
hmmm... tp kan, theres no turning back dah!! 
hehe!!
sebabnya..








saya dah selamat hangkut sebijik dah!!! hahahaha :))

so here it is.. my very first bodum appliance! bodum bistro red toaster!! :D
 bought this at super cheap price (compared to its RRP - mmg gila gak kalo beli nih at its normal price!), during our last visit to the haunted bicester village!! hahaha another impulse purchase*!! 
and i love love love bodum!! (*well, what else is new?? :D)
 
siap ada defrost function.. kot2 la nak defrost roti ke kan.. hehehe 

nih lak metal holder utk reheat buns,scones,muffins etc..

nih lak dia punya slide out crumb tray!


super loovvvee the colour!! so funky, lively and modern!
so lepasnih bolehla together-gether dgn cik kakak merah nih... :D


 
sapa lagi kalo bukan si slow cooker nih! :)

dan jugak, i'm now aiming for a red kettle as well! hehehe

si idaman kalbu, morphy richards red kettle!! cuma belom cukup duit lagi nak beli nih.. tgh duk giat menabung lagi nih... hehehehe :P owh, kalo la berjaya dapatkan red kettle nih, just imagine my kitchen nnti camne, sure funky habis, lively, kiut miut dan modern!! hahahhaha jangan jelessssss.... :pp


*********************

Happy 5th birthday to abbas muzaffar! sorry takdop hadiah! hehehe :D
p/s: tetiba perasan poster GCB kat belakang tuh! drooling!! yumm!

6 comments:

mohdandmeriam said...

salam ja..muzafar bukan main suka tenguk gambar dia dgn mr.mcd tu..hehe..cantiklah semua rembatan ja tu..merah memang cantik..letak atas kabinet dapur tu mesti mengancam..

zailamohamad said...

waaah merah semuanya!! memang meletops ah KC Wan nanti;)

littlehumblelynn said...

mmg meletup!!!!!!chantek!!

naza said...

uish lawa lah toaster nih..merah lg..my fave colour gak tuh!!
so lps ni missy C merah pulak lah..hehe..blh geng!!

Wan said...

mmg sukaaa sangat ngan toaster merah nih.. sbb bentuk dia pon unik, compared to normal toasters! :)

Anonymous said...

salam nk tnye, red kettle tu power supply dia boleh guna x kat msia? kan sesetengah product x leyh guna kn? just nk tnye sbb dah beli tp x bwk balik leg hehe. tq for your respond!