Thursday, December 9, 2010

Makan mewah?

Interpretasi yg berbeza bergantung kepada lokasi anda berada..

  • nasi putih panas-panas
  • kari kepala ikan salmon ---> semalam punya, just reheat jer. satu pounds dapat 3ketul besar kepala ikan salmon+ ketulan besar isi ikan diorg bg free.
  • sayur bayam masak air --> bayam berasal usul dr spain, dah seminggu duk tersadai dlm fridge.
  • ayam goreng rempah --> resepi cincai sukati nak tuang je..
  • udang goreng kunyit --> 10 ekor jer pon skali goreng, bawang separuh bijik. sorang 5 ekor, bawang sorang suku bijik.
  • sambal belacan --> semalam punya, kuarkan dr fridge jer. tu pon guna cili serbuk (utk bg kaler merah skit)+cili padi hijau je. cili merah saya tak beli sebab mahal dan saya kedekut! hahaha
hmm mewah ke? bg kitorg dah cukup mewah!
jemput, jemput makan! Alhamdulillah! *burppp!*


:-)  I've got new toyssss again, today! yippee!!
:-(  still waiting for our parcels!! huaarrgghhhh!!

8 comments:

Aswani said...

piring smbl blcn tu salin barulah dulu, baru amik gmbar... kasi spoil je hahaha

Wan said...

aik? sambal belacan? mana? mana? manaaa?? :D

Aswani said...

btw parcel tu kompem dah kena rompak kat lanun Somalia ;p

littlehumblelynn said...

toys ?sgt curious disitu!anyhow menu dr ttp mantap!!

Kasih Firdaus said...

itu pun sudah mengenyangkan..alhamdulilah...

mohdandmeriam said...

salam ja..wow..mewah lah tu diLondon..best ke kari ikan salmon tu..nampak sedap je..

Wan said...

wani:
huwaaa!! ai want my parcel (aka kopok keping, ikan kering, rempah ratus, bilis etc etc)!! malas la nak kena g plaistow/chinatown!! masih mengharap nih... :((

lynn:
yup, another toys! toys org pompuan.. hehehe ;)

kasih firdaus:
alhamdulillah.. kenyang lebih sikit kalinih sebab extra special, biasanya 1-2 lauk je.. :D btw thanks for following this blog. :)

mama:
alhamdulillah la kalini dapat makan kari kepala ikan.. kepala salmon pon salmon la,vogue gitu-kalah kedai mamak.. hehehe

zailamohamad said...

haaa baru nak tanya, mama wan dah tanya..sedap ke kari kepala salmon??haritu masa p jusco memang murah kepala ikan salmon, nampak macam berlemak2 je so xberani nak beli sebab takut zaila akan mengspoilkannya;D