Tuesday, December 14, 2010

Tefal oh tefal!!

Kira cam never ending story gak ngan tefal nih!! hahahha dulu2 sebelum balik mesia summer lepas kununnya dah declare nak tutup buku tefal.. but then masa kat mesia dulu saja2 duk jenjalan kat jusco/carrefour tuh dan saja2 browse thru tefal range kat situ.. dan bila belek harga, memang terkejutttt giler!! mahal giler! dahla range tak banyak! we never tot that tefal would be that expensive in mesia!!! there and then jugak we decided to add some more tefals in our collections!! so terus bukak buku tefal balik semula!! hehehe

Kemuncak pembelian Tefal stuffs utk xmas nih ialah masa Amazon tgh duk wat Black Friday Sale dan jugak kitchen sale, dlm 2minggu lepas.. masa tuh memang heaven!! latest tefal goods (some of them are still on tefal website!) were on sale, dirt cheap!!!! so memang borong tak hengat doniaaa gak lar! hahahahha :P

so these are among the stuffs that we bought! :P *saja tayang sini, senang nak check nnti apa benda yg dah beli etc.. esp lately brg2 semua dah sumbat dlm kotak, so utk memudahkan kitorg just check our collections thru this blog jer!so takyah bukak kotak! mmg malas betul nk punggah kotak! (gaya cam banyak jer collections, padahal ciput jer pon! hehehe :D)
 
nih jer yg saya panggil 'tahap tak hengat donia' saya tuh.. heheh bukannya banyak pon! havoc jer lebih! kira sesuaila dgn status kewangan semasa kan.. hehehe :P

 
finally berjaya gak merembat wikook nih!! yippee!!  dapat harga less than half price!! :D

 
dia punya tudung, tebal giler! periuk dia tuh memang solid!!

konsep dia lebih kurang sama ngan pressure cooker, kira modern version of pressure cooker la nih.. siap boleh bukak penutup tu anytime je utk kacau/seasoning, and the pressure is not as high as the conventional pressure cooker.

 
periuk nih khas utk org2 yg slalu bizi tp teringin nak masak kat umah! hopefully saya lar tuh kat mesia nanti! hhehehe :P nak laytan video, sila ke sini. (try cari video kat youtube, tp takde in english lak!)

 
another items, benda alah nih... hard enamel tefal woks and pans, from jamie oliver range!! wooohooo!!

 
since pan and wok nih adalah hard enamel, so bukan shj dijamin scratch free, tp boleh guna metal utensils jugak!! dan dia punya handle tuh ada silicone grip lagi!!

 hopefully dgn guna alatan dr jamie oliver collection nih, boleh la amik berkat jamie sikit2, dan masak sesedap jamie nanti! hehehe :P


selain tuh berjaya gak merembat sebijik tefal evidence 28cm nih!  with hard base and expert pro technology (scratch free jugak!!)

okay, sekarang hopefully baruuuu la confirm tutup buku tefal!! sampai tua ai takkan beli tefal!! hehehe

*amacam? ada gaya spokesperson tefal tak? hehehe *

8 comments:

miSs inTerpReted said...

OMG....jamie oliver punye. *drool*.

ala..apesal bila saya dok bukak amazon masa black friday and kitchen sale tu tak nampak pulak cik tefal ni.

anyway, memang kat malaysia mahal sangat!!! harga jauh laggiiiiii mahal dari kat sini.

littlehumblelynn said...

dr;

wahhhhhhhhh best giler!!
banyaknya collection tuh..best2x..

Akakratu said...

nangeh akak tgk koleksi2 dapo wan ni tau, uhuhuhuuuuu

naza said...

woohoo..tefal queen..korang ni mmg bagus la bab2 barang dapur nih!! jgn blk msia dapur x berasap sudah!!hehe..
nasib tgh save up time tuh..tu yg mals nk shopping online..hehe..btw mmg nice catch!!! *droolss!!

dd said...

bestnye ngok...
u tak amik kiriman ke for kitchen utensils huhuhu

Wan said...

sabb:
yeay! at last dapat gak jamie punya 1 set!!masa black friday and kitchen sale tuh ada tefal2 nih,tp mmg kena rajin mencari dan menunggu (utk bid masa black friday tuh!).. anyways, berkat usaha gigih, berjaya gak memborong! :D

lynn & akak ratu:
alhamdulillah!!

naza:
hahahaha bab2 dapur berasap ke tak tuh lenkali kita discuss! :P

dd:
hi dd! thanks for dropping by.. ermm.. sorry sgt, rasanya tak amik kiriman, agak bizi skrgni.. tp mana tau nnti dkt2 saya nak back for good kalo ada extra space, boleh la sy amik orders.apa2hal saya bgtau kat sini... :)

noor said...

ok thank you for the review. walaupun dah terlepas the great sales on tefal. Tapi at least, ianya telah membuka minda yg actually I should look for either the anodised one of with hard base. Mmg nak kena beli a new set of cooking utensils nih. I bought a set of tefal alah yg besa2 je tu yg basic, tapi masa tu kira hebatlah kan... dlm tahun 2001, of course bukan di msia. By now, tinggal 1 je yg masih berfungsi dgn baik, dan dah tak scratch. Dlm hati terfikir nak beli baru, now i know what to look for. TQ. Panjang sket ulasan. err... if you can share the price for the items you bought would be much grateful. Err just nak tahu... ada idea kat online shop mana lagi yg ada offer tefals nih?

Wan said...

hi noor!
thanks for dropping by! :) tuh la, memang skrgni pon i akan look for hard base pulak, hopefully mmg akan tahan lasak la spt yg diorg janjikan..hehehe biasanya utk tefal nih i slalu beli thru amazon je,esp kalau time sale memang boleh dapat murah.. harga utk hard base nih agak mahal sket la, dah lupa pulak brapa, lagipon masa tuh beli sale price..try la tengok2, rasanya amazon boleh wat delivery ke mesia gak skrgni..