Thursday, December 2, 2010

Xmas madness@Oxford Street!!

Last week masa otw balik ke umah dr Jom Makan, kitorg sempat singgah Ox Street kejap (Oxford Street nih la tmpt paling tersohor skali kat london, mcm2 high street brands ada kat sini).. kunun nak tgk2 xmas lights and deco la kan.. dahla sblm tuh dapat emel dr selfridges ckp yg diorg akan pasang ferris wheel kat depan selfridges tuh! tuh yg naik smgt nak g tgk! so bila habis jer perjumpaan ngan NC tuh, kitorg (me, hubby, naza and a friend from liverpool) terus chow ke sana.. plan nak amik pics jer pon, bukan nak sopping,tuh yg heret je my fren yg from liv tuh g sana kejap, sementara tunggu dia punya train kul 6pm..  :P

Tapikan, bila sampai jer sana, orang raaaaaamaaaiiiii sangat (x100!)!!! giler crowded! just imagine, dr gate kuar tube utk naik ke pavement/jalan besar makan masa nearly 5-10mins!! kat underground station tuh dah jem sbb org nak kuar/masuk station!! dahla on that weekend tu sepanjang2 jalan Ox St tu ditutup kpd kereta/buses, so that senang pedestrians nak berjalan/bershopping.. tuh yg lagi crowded, sbb semua org terpaksa guna tubes!! memang stress giler, dahla me/hasben mmg tak suka crowded2 nih.. dan kat pavement tuh lagi la raaaamaaaiiiiiiii org!! cam semua org dah berpesta lak! dah la sejuk kalo tak silap dlm -2C masa tuh, org ramai, mmg tak selesa lansung!! stress jer! my fren yg dr liv tu lagi lar, kejutan budaya beb! hehehe :P 

Oklar, jom layan pics mat saleh tgh berpesta shopping nak raya! cam ala2 masjid india/jalan TAR time nak raya puasa pon ada jugak! hehehehe :D

Christmas at Debenhams
House of Fraser
siap ada mascot apa ntah kat depan Hous of Fraser nih.. 
syiok gak sejuk2 boleh berbungkus tebal dlm mascot costume nih! hehehe
carol singing dpn House of Fraser
Big screen near Oxford Circus tube station
Pepe Jeans promotion. 
La Senza. siap sewa double decker bus lagi tuh! semangat giler buat deco! 
T Mobile siap wat snow globe lagi! dan boleh masuk dlm tuh utk amik pics! tp tak kuasa i nak q!! hehe
 
Happy Christmas at Selfridges!
 
Selfridges siap buat mini merry-go-round lagi utk budak2 dpn store!
memang meriah!
dan nih pulak mini ferris wheel! 
(ingatkan besar, rupanya cinonet jer!wakakaka)
Selfridges: bangunan kuning.
Xmas lights kat depan Selfridges

Rerasanya pics quality would be better dgn dslr,tp semua pics taken from my lumix jer, since hubby tak kuasa nak kuarkan dia punya dslr tgh2 org ramai camtuh! so pics kualiti kira so-so je lar kan, esp sbb gelap..
 
p/s: sukahati jer uplod pics byk2 sebab baru upgrade my blogger storage kan, kalo tak guna rugi lak nnti... hehehehe :P

6 comments:

littlehumblelynn said...

bestnya tgk :) tp leh pengsan tgk org ramai macam tuh..:(

mama ju, said...

aslkm wan

lama tak komen. Wah nampak seronok wan wpuu...nanti crowded dgn org...Cantiknya pic2 tu..nanti siar lagi...

zailamohamad said...

happeningnya mat salleh time nak raya ya..

cantiknya lampu2 tu

waNny said...

wahs. asal over meriah kali nie?

Oyis said...

oh my! patut la ramai org nak gi london time2 xmas ni. meriah giler rupanya!

Wan said...

memang meriah! best gak tgk camne mat saleh nak beraya nih..dan paling best sbb time ni la shopping paling happening!hehehhe cuma pening sbb org ramai sangat!! :D