Tuesday, December 28, 2010

Harrods boxing day sale!!

Hahaha lama giler tak hapdet blog! eventhough cuti, tp super duper bizi! tak sempat nak online sangat pon, blog hopping pon dah kurang! bizi bangats! tp dlm duk bizi2 tuh sempat gak amik peluang kuar jenjalan jamu mata kat harrods smlm! dahla selfridges sale tak pergi pon (okay tipu, tak pergi on the 1st day lar as usual tp pergi tuh tetap pergi)..mmg sakit hati betul dgn tfl, time2 camnih la nak buat tube strike! lansung takde tube from my place to central london! national rail from my place pon tak working on that day! memang takde train lansung2 lah nak masuk london from my place!kalo nak pergi, mmg kena panjat bas,dahla kedai semua tutup kul 5pm sbb hari ahad! so memang tak masuk central lah on the 26th tuh! tak kuasa nak panjat bas semata2 nak jamu mata je kan! 

so tuh yg semalam (27th) usaha gigih gak bangun awal pagi ke harrods! hehehehe 1st time sampai harrods awal pagi camnih, slalunya pergi sampai sana dlm kul 10++ camtuh. tup2 semalam smpai before 9, so sempatla join their opening ceremony kat main entrance tuh! meriah giler!! dan memang enjoy dpt tgk opening ceremony tuh, berbaloi2 gak la bangun awal, dahla nih my last boxing day kan!! :D 
sampai2 jer org tgh duk main brass band!meriah!
p/s: banner kuning kat belakang tuh org tgh duk wat demo ajak boikot harrods, sbb harrods jual original fur! 
 
partner's in crime! and surprisingly my hubs pon turut serta smlm tau! hehehe :p
siap ada red carpet lagi you! terkejut gak, sbb tatau pon ada ceremony camnih kat harrods. nampak sangat main redah jer kan, tak bukak pon website harrods! hehehe 
 
kitorg agak bernasib baik, sampai2 jer dlm duk mencelah2 dan snap2 pics, terus VIP sampai dgn horse carriage!
VIP nya adalah: Jerry Hall and Lizzy Jagger!frust giler pic nih blur!!!
*pics blur, meh kita salahkan photographer! hehehe*
opening ceremony by them.
meriah giler!!! 
the horse carriage!

Bak kata Jerry Hall: 'Harrods has been my favourite destination store since I first came to London, and there is no doubt that it's any girl's dream to be the first in line to the world's best sale"----> spot on!!! mmg 100% sokong! so jgn salahkan ai tau, semua girls in london mmg gilerkan harrods sale nih! hahahaha  :P More pics/news please read here. *bangga jd penyumbang statistik kat harrods smlm!hahahaha*

and the crowd? tak nama boxing day sale / esp harrods sale lar kalo org tak ramai!!!!
ramai giler okeh!!!! luckily we were among the first jugak yg dapat masuk!dah takde queue2 dah, semua main redah+tolak2 masuk jer!!dan shopping pon main amik jer, tak sempat nak belek2 dah!! dan shoppers kat dalam tuh cam dah ala2 riot pon ye jugak! bak kata my husband, rules of the jungle!! haha

malaysians memang ramai giler, siap ada yg tegur my hubby bgtau diorg dtg all the way from KL semata2 utk shopping! tuh tak termasuk malaysians yg bergaya ala2 datin/dato yg duk serbu harrods sale sama smlm (mostly diorgni jenis yg dressing habis, dr jauh mmg clear blh dgr diorg ckp melayu, tp bila terpandang jer muka kitorg yg mmg tak stylo melayu habis nih, terus tukar cakap omputih tp slang tetap melayu! hahaha) mmg kaya org2 dr mesia nih tau kitorg jer yg tak kaya sbb duk london! :p

balik dr harrods, kitorg (minus my hubs) meneruskan misi kat Ox St. lak! dan balik semalam mmg pancit habis!! hahahahaha :P

p/s: memilih utk tidak mempamerkan my shopping loots..

4 comments:

miSs inTerpReted said...

alaa...pamer laaaaaaaaaaa!!!!!!

and bestnya ada opening ceremony bagai. rugi i tak pergi.penat sgt from the day before.

naza said...

Haha mase mula2 sampai ingatkan band tu riot punyer..dh la sampai sorang2..cuak je..nway sye pun memilih x pamerkan loots boleh?? Owh i dh bankrupt okeh!!!
Owh lg satu ni la 1st time masuk Harrods x terhormat langsung...normally our q dpt number n ade served coffee lg..next time cfm q tempat asal blk... :)

zailamohamad said...

syoknya Malaysian yang tinggal kat sana..jeles pon ada tau!!

Wan said...

sabb:
akan dipikirkan.. lg pon bukannya banyak mana pun.. hehehe *ayat standard everytime shopping*

naza:
hahahaha kitorg yg dtg lmbt nih pon dapat masuk awal, berkat tolakan2 dr org belakang!hehehe :P

zaila:
alhamdulillah.. :)