Friday, December 3, 2010

White Barking!

Dah 3-4 hari london dihujani salji. sejuk memang tak terkata,asyik sub-zero degrees jer.. rasanya this year mmg salji agak lebat gak la utk awal2 winter nih..slalunya dlm end of December or early January camtuh baru salji lebat, tp kalinih bulan november dah pon salji tebal! tp ok gak lar kan, bolehla enjoy salji puas2 sebelum back for good next year.. sbb rasanya lepasni kitorg kalo berjalan pon akan make sure takkan g berjalan time winter la kot (sejuk, susah nak bergerak dan unpredictable weather ni bahaya gak, takut stranded!), unless kalo plan nak berboxing tu lain la kan!! hehehehe :D

Dan my patients lak awal2 dah call bgtau tak sanggup nak dtg redah salji semata2 nak ke klinik gigi.. tuh yg tetiba lepak sakan minggu nih! bagus gak, at least bg peluang kat saya main salji utk 2 hari nih dan kalo tak kuar main salji pon, at least dapatler melepak2 makan2 dan bebungkus sakan dlm umah! :D

Saja nak tempek gambar2 sekitar umah semalam.. malas nak kuar ke park jauh2, sejukkk! ni pon purposely kuar umah utk amik gambar, tp kuar kejap je lar, semata2 utk snap pics, lepas tuh terus balik umah!! :)

 
umah jiran yg tak sama tangga.. :P
apartment kitorg nun di hujung, sebelah kanan (second from last).. jemput2 datang umah! :)
our apartment.. kat bawah ada library. tmpt saya slalu pinjam buku kalo nak g travel..
 apartment depan umah.. dah ada japanese restaurant baru bukak,tp lom pernah try lagi..
 our apartment and Barking Clockhouse
 paling tak suka kalo salji dah kena lenyek camnih.. licin + kotor!
 jalan kat belakang apartment
 Barking Broadway kat belakang umah, diorg tgh wat show Snow White! cam kebetulan lak! hehehe
 Sekolah rendah-tatau nama apa.boleh dimaafkan la kot, sebab kitorg takde anak! hehehe
antara pokok yg masih kebal berdaun! yg lain semua dah dogol tinggal ranting jer..
kira tebal gak lar snow kalinih.. considered myself lucky, 3thn duk sini, 3 thn gak snow.. masa 1st year tu siap snow tebal lagi+ tubes pon disrupted + classes cancelled lagi.. sbb slalunya london susah nak snow!
tong sampah dan tuan punya blog :P
St Margaret's Church
 Kubur2 kat dlm kawasan church tuh

 Entrance ke church
dalam duk jalan2 tuh terjumpa batu nih.. 
ada kaitan dgn London Bridge gak batu nih..
hmmm... actually ada banyak lagi pics, tp cam malas nak upload! next time la ek! :-)

6 comments:

zailamohamad said...

woowweeeee, bestnyaaaa..alahai bilalah zaila nak rasa pengalaman guling2 atas salji ni..huhuhu

littlehumblelynn said...

selalu nak tanya..berapa helai baju akan dipakai utk sekali pakai?sgt takjub tgk salji..dan sgt takjub tgk org tahan sejuk!!

..nOWa.. said...

macam best. tq 4 interesting infos.

Oyis said...

jeles! jeles!

Wan said...

zaila:
bestt dan cantik! tp sejukkkk dan licin yg tak tahan tuh!! brrrr....

lynn:
baju brapa lapis? berlapis2 for sure! depends pada tahap ketahanan sejuk masing2.. average dlm 3-4 layers gak lar..

nowa:
u are welcome! :)

oyis:
plymouth belum snow ke? dont worry, sure snow turun ke plymouth gak nnti.. winter masih panjang.. :)

mohdandmeriam said...

salam ja..hehe..Kb pun dilanda musim sejuk juga..buat mama lah..yang lain masih nakkan kipas..asyik marahkan marissa pasang kipas..rumah diPauh dah jadi rumah tamu..first guest ialah on 10,11 n 12 dec. ni..