Wednesday, December 8, 2010

Patriotik di klinik... hehe!

while waiting for my consultant, during our clinic on Monday afternoon.

PG: where is Mr xxx?
UG: he went away, again! u should grab him and tie him to your chair! :D
PG: hahaha how I wish! are u waiting for him as well? and u are in your final year? <--- sempat lagi borak eventho patient tgh on the chair! haha
UG: yeap! and u? postgrads? what course?
PG: 3rd year, in my final year now. i'm doing prosthodontics.
UG: wow! so how was the course?
PG: so far so good.. enjoying my course so far.. :) <--- malas nak layan memula tuh.. hehe
UG: are u from malaysia?
PG: yup! how do u know?
UG: i just knew! just came back from my elective posting in UKM. where did u graduated? where about in Malaysia are u from?
PG: I graduated from UKM, i'm from KL. so how was your elective posting?
UG: It was great! love KL so much! really enjoyed my stay there.we stayed in Grand Seasons, went to... bla..bla.. bla...chowkit is just nearby... cheap fruits in chowkit... bla..bla..bla..
PG: ooo so u stayed in Grand Seasons. its quite convenient, isnt it? just across the road from UKM, and near the lrt station..
UG: yup! just across the road.. and no, its not the lrt, its the monorel station nearby! walk to the station.... bla..bla..bla.. travel around KL...twintowers...bla..bla.. cheap.. easy to travel around... bla.. bla.. convenient.. bla..bla.. we missed Malaysian food.. sate.. cendol.. bla... bla... Malacca... Penang.. bla...bla..bla..
PG: glad u had a great time.. u make me missed my hometown even more! :D
UG: we missed KL already... *sigh*
PG: owh, come again to KL, then! i'll be back for good by October! I can show u around if I'm in KL... :) <--- muka bangga
UG: will sure do! KL is like a second home to me!would love to go back to KL...and that would be my third time going to Malaysia.!! :D went there twice already, the first visit was with my family, and then my elective posting.. bla..bla..bla.. <--- bangga giler masa dgr nih, cam nak nangis jer! :)
PG: ...bla..bla... bla... okay then, i'd better go now. my patient is waiting for me on the chair... nice talking to u. see u soon!


moral:
1. saya kuat ponteng. sempat berborak panjang dgn budak undergrad masa tgh wat treatment kat klinik! mmg kesian patient saya! hahaha
2. agak memalukan bila saya tertukar antara lrt dan monorel! and yet tak malu mengaku asal dr KL!! *gulp!*
3. Malaysian food is the best! even mat saleh pon suka, sbb mmg penuh ngan flavours dan lengkap ngan rempah ratusnya.. erkk.. ada sorg consultant ni sibuk tnya mana nak cari cendol ngan char kuey teow sedap kat london nih.. siap suruh bg suggestions lagi mana tempat cendol sedap utk dia try.. tp bila bg suggestions, dia ckp still takleh lawan cendol dgn CKT kat penang, boleh? hehehe
4. pernah berborak ngan sorg Arab kat kedai groceries, selama 15min, fully in Bahasa Melayu!!mamat arab nih pernah duk kat mesia 5thn masa dia study uia thn 90s dulu, siap pernah masuk pertandingan roda impian ngan deklamasi puisi dewan bahasa lagi! mmg kagum giler, sbb still boleh fluent ckp melayu eventho dah 10thn+ duk uk!! according to him, this is the power of facebook! :D
5. Mat saleh memang sukaaa g mesia.. security tiptop, weather best, modern, murah, rakyat mesia yg peramah dan rata2 tau english, even kat gerai2 pon boleh berbahasa inggeris.. eventho broken2 pon, tp still boleh communicate, ok aper! kat europe lagi teruk, certain2 countries tuh mmg takleh speaking english lansung,memang kena guna bahasa isyarat jer!!
6. mat saleh pon tak segan silu ngaku Malaysia nih her second home,eventhough baru pergi 2 kali! dan bukannya negara2 europe, nih menunjukkan betapa bestnya mesia!
7.cuma kekadang tuh rakyat mesia je yg tatau betapa bestnya negara sendiri! ..oppsie!... :D

*tetiba patriotik lak malamnih!!* hehehe

3 comments:

littlehumblelynn said...

gulp*

sila telan air liuq!!

bangga weeiii :)

dxoul lacruz said...

sedih kan ada orang Malaysia yang tak bangga dengan negara sendiri...
apa2pun winter di negara orang, hujan lebat dinegeri sendiri, lebih baik hujan lebat sebab tak yah pakai baju tebal2...[mahal n berat nak pakai]

Wan said...

yup!! mmg bangga weeii!! cuma sedih sbb kadangtu ada certain2 org yg kerjanya asyik duk condemn jer, tp tak sedar yg sbnrnya mesia tuh dah cukup best dah! kena bukak mata luas2 baru nampak kebestannya.. hehehe :)

apa2pun winter di negara orang, hujan lebat dinegeri sendiri, lebih baik hujan lebat sebab tak yah pakai baju tebal2...