Monday, May 3, 2010

Makan Megi

Dah lama tak tayang gambar makanan kat sini.. asyik duk tunjuk gmbr sopping jer, sure org pon dah naik nyampah kot.. so meh la kita layan gmbr makanan laks! hehehe

Yours truly teramat la malas nak masak fancy2 skang ni, pastuh agak bizi sket, sbb nak kena konsentret buat write up thesis (kalo tak siap, takleh balik raya woo!) sbnrnya baru nak start menulis, punyala payah nak kuar idea2 sbb kepala otak pon dah berkulat.. dulu masa duk opis lama pernah wat academic write up simple2, tuh pon asyik kena panahan laser yg menusuk kalbu ngan big boss baru boleh siap..hehehe tp skang nih dapat SV yg sungguh lemah lembut pertuturannya, tuh tahap kulapuk tersangatla tebal, dan tambah menjadi2 lak sbb ditambah ngan sifat semulajadi saya yg pemalas! hehehe

So meh la sesama layan gmbr our dinner last night. Sbnrnya kitorg pulun makan megi jer.. dapur dah lama tak berasap dan berbau masakan sodap dan fancy2.. nasib la labuuu.. hehhehe

Megi goreng mamak versi Barking.
tapi bukan sebarang megi, ini megi kalah mamak punya tau! :P nama jer megi, tp actually saya just guna mee dia jer, pastuh goreng cam mee goreng jer. puncanya sebab ada banyak sangat megi perisa 'pelik2' yg org bg dan kitorg tak brapa nak boleh telan (esp hubby, dia cuma makan Maggi Mee sahaja!), so daripada membazir buang baikla 'recycle' megi mee tuh utk goreng..

Sebab takmo nmpak pemalas sangat, saya buatla roasted chicken jugak seketul dua.. Alhamdulillah, kenyang perut kami berdua malam tadi dgn masakan pemalas sang isteri.. hehehe


Okler.. nak sambung buat kerja sket.. terpaksa jadi rajin, sbb dah janji nak anto something ngan SV by end of this week,so terpaksa pulun ngadap lappy+sepahkan umah ngan journals gak la, eventhough mingguni dapat long weekend (hari Isnin cuti sbb merupakan Bank Holiday kat sini). Janji nak hantar hari Khamis, tp Selasa dan Rabu dah plan nak berjalan (selasa mmg free, tp terpaksa ponteng Rabu tuh! :P), so kena siapkan awal2 ler.. Jadi plannya Khamis jumpa SV, then ptg tuh attend klinik then Jumaat tuh nak sambung berjalan lagii (so terpaksa ponteng lagi!).. hehehe nntiler kalo saya free dan rajin, saya bercerita dan uplod gambar2 berjalan tuh semua.. :P

Wish me luck!

5 comments:

dxoul lacruz said...

wahhh..nak pegi mana? tak ajaks...

:(

Wan said...

oppss! sorry maa... nak ajak pon takut, sbb korg kan nak exam! :P location rahsia! nnti tunggu jer we'ols haplod gambo.. jeng..jeng..jeng.. :P

mohdandmeriam said...

salam ja..w/pmasak maggie tapi nampak sedap bila ditrambah sotong n udang..jangan lupa bubuh gambar pi holiday tu ya.

miSs inTerpReted said...

wahh...bestnya jalan2!

and if ada ter-shopping masa jalan2 tu..sila-silalah letak gambar. bleh i jamu mata..hiks..

LAILATUL AZLIN ABD LATIB @ LATIB said...

ahaa..lama tak baca citer wan bjalan...ok..nak tggu!!