Monday, May 31, 2010

Cik cota!

Kisah membeli belah lagik.. hahahaha actually nowadays bukannya ada duit nak sopping sangat pon kan.. lainla kalo summer sale dah start!! hahaha sure tetiba ada jer duit tuh kalo time sale kan!!! tp memandangkan aritu kitorg beli apa ntah, berjaya dapat voucher 15quids kat Argos.. bukan main punya lama duk peram, sedar2 dah nak expired 1 June! hahahaha seb baik sedar voucher tuh terperap kat dlm pencil case, dan dah nak expired pon!! kalo tak, mmg dah rugi besar! biaq pi la 15quids pon, kalo convert dah rm75 kan?! :P

punyala pening kapla pikir nak beli apa ngan duit tuh.. hahaha cam masalah besar jer kan! ;p ye lar, kalo berquid-quid senang sket nak berbelanja, byk ler benda boleh dibeli, kan.. nih nak beli sumthing within budget ciput tuh kan, dan nak kena decide within these few days jer kan.. pastuh tetiba terasa liat sangat2 nak tambah duit extra ngan voucher tuh!sbb rasa cam membazir! (chewah!!) lagipon rasa cam dah semua benda nak hangkut balik mesia dah ada.. dan new wishlist pon belum wujud lagi! (which reminds me nak kena wat wishlist baru kot??!ada setahun lagi nih! tetiba nerbes lak sbb dah takde benda utk dibeli!! hahahaaha!) :P

hmmmm...so belek punya belek..

pikir punya pikir...

last2 saya decide beli benda alah nih...


Philips hand blender! hahahaha actually blender cikai kat umah ni dah ada sebijik. kat mesia pon dah ada sebijik. pastuh dah ada pon sebijik food processor utk dihangkut balik mesia.. tp still gatalll jugak lagi nak kumpul hand blender jugak! tak sure kat mesia brapa hengget benda alah nih, saja2 beli jer pon.. drp voucher 15quids tuh membazir gitu saja.. kan ke membazir tuh amalan syaiton! :P drp voucher tuh just tambah beberapa quids saja lagi, dah dapat hand blender sebijik! :P at least boleh la guna kalau blender cikai kat umah nih rosak nnti kan, dahla saya mmg takde lesung batu kat london nih.. takkan nak guna food processor buat main2 masak2 kat sini kan..sayang woo! :P

masa memula order tuh, ingatkan hand blender nih kecik cinonet jer.. ye lar, dia ckp 'hand' kan.. so saya imagine sebesar tapak tangan je lar kan.. tapi bila beli dan bukak box dia, mmg besar sangat2!

so istilah 'hand' blender adalah amat tak sesuai sekali utk benda alah nih.. cam dah ala2 cota pak gat jer, tak pon cam baton..hehehe tp ok gak kan,kira dah 2 in 1! boleh wat senjata kalo tetiba ada org nak serang dapur saya nanti.. :P

review? so far puas hati!!! performance sebijik cam blender biasa kat dapur tuh (even better!)! mmg hancur lumat, dan siap boleh function as a chopper lagik! dahla kecik chumel, mmg sng nak simpan (dia punya handle tuh boleh dismantle)..dan mmg kukuh, konfiden jer time guna.. dia punya bekas pon kecik jer, so jimat la bahan2 kan.. takyah la nak kena tambah air masa nak blend tuh cam blender biasa kita guna.. tetiba sambal belachan saya buat pon sedap jer bila guna benda alah nih..hehehehe :P all in all, a good buy!

owh, welkam home, cik cota! :)
I am one happy bunny! :P

3 comments:

miSs inTerpReted said...

wah, dah complete ke wish list?
cepat buat wish list baru untuk menjemput kedatangan summer sale nantieh!!! hihihihihi...

Aini Amir said...

rajin berjalan + membeli.syoknya akk oiii...entry akak smua bg sy jeles. aduhhhh..kirim leh kak? :P

mohdandmeriam said...

slam ja..wow sampai boleh buat sambal belacan dgn benda tu berbaloi membelinya..nampak gaya simpan je lah blender yg kat btho tu hehe..