Sunday, May 2, 2010

We're now ready to go back for good!! ;-)

Alhamdulillah, kami skrg dah smpai tahap ready utk balik for good!!!

Dgn penuh syukur, sukacita saya war-warkan di sini yg saya dan suami skrg dah bersedia untuk balik ke Malaysia tanah air terchenta, even nk suh balik skrg pon boleh! :P

Well, eventhough not academically, but at least physically,mentally and most important, materially! ;-)

Al maklumla harini, dua haribulan mei dua ribu seploh, dengan berbesar hati jugak saya nak umumkan yg bahawasanya saya dah boleh campak ajer 'London HOUSEHOLD Wishlist' saya tuh ke Sungai Thames harinih! muahahahaha :P dan saya berasa tersangatla hepi, sebab dah berjaya merembat one of our ultimate wish, yakni sebijik...


D.Y.S.O.N DC25*!!

WoWee!! *on cloud nine* :-D


Actually it was an unplanned buy, tak terpikir pon nak beli benda alah ni this year, let alone this month! tp tetiba pagi tadi masa tgh2 surf internet terjumpa pakcik dyson idaman kalbu tgh ada promotion besar2an! dan teramat2 sangat3 la murahnyerrrr! yg kompom kitorg akan menyesal giler2 kalau tak rembat!!! apa taknya, diorg bg diskaun utk dyson nih then on top of it dapat voucher, menjadikan kitorg dapat almost half price discounts!!!!!!!!!!!! dan yg paling best sbb dyson nih DC25, siap ngan ball technology, yg mmg tersangatla susah nak ada promotion/sale, even masa xmas sale/boxing day sale sekalipun!! so tnpa pikir panjang, terus turun umah dan g beli!! :))


So officially, dgn terbelinya pakcik Dyson nih, wishlist household kitorg dah makin LENGKAP!!! next year dah takyah beli brg2 umah sgt lagi dah! So boleh ler starting from next term, kitorg just concentrate utk menjejaki Europe pulak dgn senang hati.. weehoo!!

yess!! yess!! yess!!

*sila abaikan lens kamera yg kotor dan umah yg bersepah giler tuh*
tgh eksaited tak sempat2 nak kemas umah seblom snap pics! :P



Well, review pasal dyson DC25?
bagless, great maneuverability and high suction power* and compact yet elegant, what else do we need from a vacuum cleaner? *even ada member yg kerja part time floor engineer pon ckp suction power industrial vacuum pun takleh nak lawan suction power dyson kecik nih! :-)





.....dan dengan tercomplete nya wishlist saya pada harinih, lepasnih dapatla jugak saya menabung utk missy C dan mrs V dgn gigih! ;-P




(entah2, bulan ni leh completekan list tuh lagi? hihihihi.. dan balik ke Malaysia this year, for good? jeng..jeng..jeng...)


p/s: All dysons are manufactured in Johor, but they are not even on the market in Malaysia! pelik,kan?

4 comments:

LAILATUL AZLIN ABD LATIB @ LATIB said...

bestnya..
x pnh tgk benda alah tuh di msia nih...
berapa harganya kalo convert RM tuh??
sgt teruja!!

mohdandmeriam said...

salam ja..nampak kecil je vacuum tu..debunya masuk kat mana..macam eletrolux ke kena pakai lampin buang tu hehe..nampak cantik..puas hati betul kan..yg wan baritahu dulu tu ke..

naza said...

walla penat nye!!btw thanks for the entry!!really save my life!!dh lama eye dyson ball gaks..hehe..jadi laa..

Wan said...

azlin: tu la, buatan mesia ni, tp takde dijual kat mesia! pelik betul la.. harga kalo convert ke RM? lebey kurang harga premium vacuum cleaner kt mesia jer. kat singapore + australia ada jual, tp harga mmg mahal giler bila convert. sini murah sket, sbb mmg brand brits..

mama:
mmg kecik dan sleek jer. tp suction power mmg kuat sangat2.. dan takyah guna lampin pakai buang tuh, main cuci filter dia jer every 3mths!

naza:
hehehe sorry terlambat bgtau.. kitorg ni malasla nak menghasut org buat jahat kan.. tp mmg kagum ngan naza, sanggup tuuhhh!! :P tabek! tabek!