Wednesday, May 12, 2010

Shopaholic-traveller in me!! :P

Kalo dah nama shopaholic, memang tak sah kalau time travel tp tak sopping kan?! mana thrill travel without shopping kan..hehehe honestly speaking, our main purpose of renting the car last week was to go shopping at Stoke and Birm (again!! :P) punnn! :P

cam yg saya mention dulu, semua pinggan mangkuk kat Stoke adalah loose items. so once kita dah berkenan dan beli satu jenis design tuh memang la sakit hati kalau tak dapat cukupkan satu set! ye lar, takkan nak bg org makan tp set pinggan-mangkuk-cawan lain2.. kang kompom kena ngumpat! hahaha since last month kitorg dah beli beberapa jenis design, tp since ada yg tak cukup set, tu yg cam gatalll jer kaki nak ke stoke lagi.. bukan apa utk completekan mission pencarian chinas nih dan tutup buku Royal Doulton!!!

Entry kalinih nak share apa benda yg berjaya kitorg rembat kat Stoke dan Birm. nothing is new, just nak cukupkan set yg ada jer! :P

ingat lagi tak ngan design ni??

last time berjaya beli teko jer utk design nih. walaupun still terkilan sebab still tak jumpa teacups & saucers, tp Alhamdulillah kalinih berjaya jumpa dan beli pinggan makan lak.. hehehe

dan jugak mangkuk nih.. so dah kira lebih kurang complete set jugakla kan.. nak beli oval serving dish,tp mahal bangat sehh! tak termampu lak nk beli!! hehehe :P


selain drp design modern tuh, kitorg beli gak loose items nih.. utk dikerjakan pakai hari2 kat dapur (sure mak2 datin jeles kalo tau saya pakai royal doulton buat basahan kat dapur jer kan..hehehe mintak mahap je la datin ya, sini murah2 jer RD nih.. dlm lima ploh pence jer pon sebijik! *giler berlagak* :P)

Royal doulton oval serving dish, side plates dan jugak wedgewood serving plate yg berbentuk cam ala2 bunga tuh.. hehehe

design cantiks! boley la kan, utk pakai basahan kat dapur! :P

aritu dah beli design nih 4bijik.. tetiba rasa tak cukup laks! tambah lagi 4bijik! (tamak btol!) hehe


Dan just like last month, dr Stoke kami bergegas ke Birm.. beli queen anne ler, apa lagi kan.. hehehe this time, still byk gak borong! :P tu pon byk gak stok yg dah habis licin! sebabnya masa bank holiday (1 day before kitorg pergi) dah ramai umat Malaysians yg terjah kedai tuh! sampai kitorg terpaksa request dia g intai2 dlm dlm opis dia kot2 ada stok lebih terselit kat mana2.. hehehe :P


so nih la dia hasilnya...



tadaaa!
*jgn terkezut dah larrr* :P




ini jerrr pon! :P jgn terkejut kami berjaya sumbat semua boxes nih dlm keta sewa cinonet tuh! memang sendat kalah sardin (lupa lak nak snap pics!) ibaratnya kalau angkut nih semua balik mesia, dah kira boleh bukak cawangan kecik jual queen anne kat KL tu haa.. :P hehehe even mat saleh yg tolong kitorg angkut boxes nih ke kereta pon pening kepala takut tak muat keta! siap ckp kitorg nih 'disaster' lagik!!! dan mat saleh tu ckp, he can't afford to serve any more malaysians at queen anne!! hahaha :P

owh tp nih bukan semuanya kitorg punya larr..

kitorg punya nih jerr pon.. :P
yg selebihnya, ada member pesan gak + ada yg nak bg as gifts kat org gaks! :P

yippee!! dah complete set dah! Almost semua design yg ada dlm katalog kitorg rembat! melampau tak??tamak haloba btol la kan..hehehe tp nnti kalo tetiba rasa dah tak muat umah kat cheras tuh nak accomodate benda alah ni semua, saya wat pre-loved/garage sale, agak2 ada org nak beli tak?? hehehe :P btw yg dlm pics atas nih ialah set yg kitorg beli masa road trip last week shj! rembatan lastmonth punya, sila tgk sini. :P

cukup2 la tuh kan? officially tutup buku Queen Anne!!! :P
(mmg mati kena marah kalo tahap camnih tp still tak insap2 +nak beli jugak lagi! hahaha)


So skrgnih saya tgh pening kepala nak pikir camne nak hangkut nih semua bwk balik... kontena la kot?! tp secure ker? camne ek?

uwaaa!!
pening dahulu berpendapatan, pening kemudian dapat kumpul queen anne! hehehe :P

8 comments:

mohdandmeriam said...

salam ja ..heheheh..satu contena tak cukup tu..nanti kena satu kapal...rumah cheras mesti muat punya yang bimbang rumah dibarking nanti tuan kena duk kat luar..

littlehumblelynn said...

wahhhhhhhhhh sgt jeles ku dgn mu..dr!!

rd wat basahan!!(makan hati mak datin sumer)

bestnyeeeeeeeeeee....

next part lak??

wan_syahira said...

wah...bnyk giler...mung p shoping ke p belajor? huhuhu ;P

miSs inTerpReted said...

bestnya!!! i want to go to stokes jugak.

and dasyat you hampir all designs queen anne tu dah ada!

naza said...

arrghh tension nye tengok..tak sabar dh nk mengutip nih!!tp korang mmg tamak laa..hehe...
btw mmk kate hantar la pakai putra venture..hehe...see ya this weekend ya!!
p/s: Dior live update dh ready!! ;P

Wan said...

mama:
akan diusahakan jugak bwk balik camne pon..hehehe umah kat barking mmg dah sendat, sesapa dtg mmg kena duk celah2 kotak! hehehe

lynn:
kecil2an ajer.hehehe RD tu pon sbb brg2 loose+murah lima ploh pence jer pon,boleh ler berlagak kaya buat basahan, kalo mahal buat tayangan je ler..hehehe

buya:
errr sopping smbil blajo! :P

miss interpreted:
jom!!! queen anne tuh mmg murah (mostly less than gbp10) tuh yg jd juling bijik mata! :P

naza:
meh laaa kutip! hahaha mmg tamak tahap lupa diri.. tp rasanya kalo korg g pon, ntah2 lebihhh lagi kot?? pasnih next trip birm just beli utk sanak sedara jer-buahtangan balik for good nnti.. jelessssssss giler korg g dior sale!!!!

wan_syahira said...

mung asyik shopping brg2 org yg da kawen...kalo geng2 yg belom kawen mcm aku nie x dop ke brg2 yg sesuai? hoho ;P

Akak Ratu said...

hui tgh lap airmata ni tgk koleksi queen anne mu... sob sob sob