Monday, October 4, 2010

The Bagan Seafood

Restoran febret wajib singgah setiap kali berada di KL..... eventhough terletak jauuuhh bangats dr umah, tapi sanggup jer redah tolls, jalan yg tak rata (esp kat area2 Port Klang, sakit hati betul!!) dan jugak spend masa kat dalam keta nearly 2jam utk return trip dr Cheras-Klang semata2 nak makan ketam dan daging rusa yg sedap!! but it worth a trip*!! :D *apa2 utk dpt makan sodap kitorg sanggup redah ajer!!*
nih meal for two. memang biasanya tak amik nasi putih/tomyam tp kitorg slalunya order nasik goreng jer.. trick utk ratah lauk banyak2! :P
lala masak pedas: sedap!
black pepper venison*: superrrr sedapp!!!
crab with curry leaves: superbbbb sedap!! kitorg berdua biasanya boleh habiskan sekilo crab sekali makan jer! :P
Wajibbb kalau u all ke sini, order crab with curry leaves dan venison masak blackpepper. hidangan lain2 tuh depends pada selera masing2.. apapon memang sedap bangats restoran nih! 

highly highly recommended!! *drooling*

8 comments:

Oyis said...

telan air liur tgk gmbr2 ni. seumur hidup x pernah mkn venison, tp nmpk mcm sedap sgt tu dlm gmbr, ntah bila la bole merasa huhu

zarin said...

OMG!!! sedapnyaaa..cer citer camner nak ke sana..harus ku redah jugaklah cheras-klang nih hihi..

BlisteringBarnacles said...

Which gerai in BL did you go? Yang terapung tu ke?

Whatever BL's food mmg sedap n murah giler!

Biasa aku gi naik ELITE keluar kot KLIA then terus thru sepang ke arah morib. Tak payah nak redah Klang and Port Klang..

littlehumblelynn said...

kat BL sblh mana?harga macammana?

Anonymous said...

ini bkn Bagan Lalang dkt ngan Sepang Gold Coast, tapi The Bagan Seafood, kat Klang.

Wan said...

oyis:
balik mesia nanti boleh try venison, rasa dia lagi sedap dr beef..tp kekadangtuh kesian gak, endangered species nih kitorg makan (eventhough rusa belaan je pon).. hehehe

zarin:
restoran ni dkt2 dgn muara seafood kelang tu gak.. dr muara seafood tu kena terus lagi dlm 2km camtuh,akan jumpa simpang besar ke kiri-jgn masuk simpang tuh tp kena terus lagi.. pastu dlm 100m dr simpang besar tuh akan ada jalan kecik ke kanan (ada signage kalau tak silap)..masuk ke kanan dan kena jalan terus je kat jalan kecik tu, rstoran ni kat hujung jalan.

Blistering barnacles:
cik anom dah menjawab persoalan diatas.. restoran ni kat port kelang, bukan kat bagan lalang.. nama je the bagan seafood! hehehe

lynn:
harga ok gak lar.. sekilo ketam, daging rusa medium size ngan nasi goreng utk 2 org dlm rm80 camtuh.. kira ok la kot? :)

dxoul lacruz said...

been there done that. aritu pergi lepas amik gambar raya kat Tg Karang. memang sodap dan harga memang berpatutan. memang murah lah...

BlisteringBarnacles said...

Chait I tot BL....

Next time when you come back, please come to Johor. Kita makan kat Senibong, Ketam Bakang. Superb! Yong dah kena penangan