Friday, October 22, 2010

Dulu bizi, skrg tidak lagi! hahahha

Yeaaahoooo!!! Merdeka! finally I've got my freedommmm!!! hahaha selepas berhempas pulas buat corrections (kononla kan..bukannya byk pon nak kena betulkan, padahal buat kerja last minute!hahaha) terasa tersangatla legaaaaa sekali bila berjaya bind dan submit thesis!! hahhahaha :))
Alhamdulillah, dah berjaya submit!! hahaha :P cuma lepasnih boleh concentrate nak try2 luck utk publish la pulak, Alhamdulillah my SV dah janji nak tolong2 mekap apa yg patut.. dan Insya Allah kalau rajinnnn, lepasni ada plan nak wat projek baru ngan my SV gak, mebe lepas xmas nih stat buat..dia pon dah bagi greenlite! tp doa2 la saya dibukakan pintu hati dan rajinnnn ke lab/jumpa SV balik, sbb benda yg tak wajib nih biasanya motibasi kurenggg la sket kan!!

tp apa2 hal pon, benda wajib dah lepas satu beban!! :D dan lepasnih just konsentret clinics jer!!! lepaq giler!! hip hip horray!! :P

On other note, last week dalam duk bizi2 tuh tetiba dapat invitation yg tak diduga...
yeay! kitorg dijemput ke Convocation Ceremony 8 Dec nih!! :)) yeay!! tp skrgnih tatau layak nak pergi ke tak jer.. hmmm actually kitorg skrgni tgh join 3rd year programme, kiranya lebih kurang cam join 3rd year specialist training programme (utk sesapa UK grads yg nak jd specialist kena join program nih..) walopon saya nih bukan UK grad/taklayak register utk jd specialist kat UK sbb degree buat kat KL jer, tp still join program tuh utk dapat extra qualification from the Royal College of Surgeons + extra training. ok to cut the story short, yg jadi kemusykilannya di sini ialah, macamana saya and the gang boleh dijemput hadir utk majlis konvo sedangkan belom pon abis course lagik.. even belom amik final written paper pon lagi! tp officially in the system, kitorg free2 dah jadi Alumni The London!! hahahaha okey, malas nak susah2 pikir, next week nak g bodek course coordinator utk attend convo tipu nih!! at least dapat amik gmbr dgn skrol kosong pon jadik la kan.. hahaha :D

apapon, skrgnih london dah makin sejuk. maka bermulala aktibiti tak sihat menambah lelemak tepu kami.. sekarangni tgh gila duk terai kek2 desserts kat supermarket depan umah nih jer..
dan kek nih sungguh moist chocolatey dan sedap! dan paling terutama value for money (murah!) skrgnih terasa membazir masa, tenaga dan uwang jer kalo nak bake cake sdr! dahla nak makan utk 2org jer pon, kalau beli bahan2 kek shj dah brapa pounds, beli kek kat kedai sebijik baru less than 2pounds!! hehehe
Yumm yummm... sungguh sedap tak terkata! agak kalah sikret resepi!! 
*tsskkk camne nak kurus nih?hehehe*

okay, till next entry, bubbye!!

5 comments:

mohdandmeriam said...

salam ja..tahniah..pergilah convo tu ambil gambar..hehe tu gambar ssangat mustahak..

mJ said...

nmpak pun mmg sedapppppppp laaaaa...hishhhhhhhh ni yg dok teringin nihhhhhhhhhh...

btw, congratss wannnnn!! ;)

Anonymous said...

bestnya dapat g konvo!tp kalu bz xg pun xpe sbb nnt bukan ke u pun konvo kat sini gak nnt kan?

ke b4 konvo terus balik msia?
kalau mcm tu,u better go.and yess!amik gmbar=)

nini1881

naza said...

eh kt UK mmg cam tu..MClindent kan 2 yrs mmg konvo terus..specialist training tak kire..so ni konvo masters..same mcm UCL..

Wan said...

mama, mJ:
thanks!!

nini & naza:
actually sebab tak pass lagi MClinDent (even havent sit the finals yet!), so mmg takdapat nak konvo la. apapon mmg kena tunggu habis 3rd year, baru boleh dapat degree. kiranya mmg tak sempat nak konvo la next year..hopefully diorg masukkan kitorg ke summer convo la, hopefully sempat lar!!