Saturday, October 2, 2010

Marriott Putrajaya

...buffet ramadhan is the best ever buffet we've ever had!!
*cerita dah basi, tp sebab buffet kat hotel nih mmg best giler, nak citer gak kat sini*

sebab musabab saya katakan buffet kat sini paling sedap ialah (in no particular order):


1. air tebu...
yeah, nih permandangan kat hotel (read:buffet) okeh!!! diorg memang mesin tebu tuh there and then jugak! memang fresh!!
2. gulai kawah
gulai kawah yg berkawah-kawah!! semua sedap2 dan authentic! chef dio meme ore klate pior! :P
 3. live stations yg berlambak2...
drp sate, ikan bakar, lomang..
hinggalah western food, semua ada!
4. the food..
yg banyak pelbagai jenis!
dan semuanya sedap2 belaka!
makan sampai tak hengat dunia! :P
yummilicious!!
5. ikan bakar...
endless servings of ikan bakar!!
dan fresh!!
6. ABC yg marbeles!
condiments utk ABC sahaja ada dekat 30 jenis!!! segala macam mak nenek ada!! mmg superb!!

7. kambing guling yg sedap! :P
tambah lagi sedap bila dimakan dgn briyani!

kira extra special sbb nih kambing guling.. biasanya tergolek jer, tp kat sini terguling! :P mmg yummieh!!

8. dessert yg tak terhingga banyaknya!!
tp yg nih jer termampu nak makan! hehehhe :P

9. tempat yg tak crowded, disertai dgn permandangan hotel yg cantik dan menyegarkan! :P

Kesimpulannya:
1. the best ever buffet ramadan!
2. worth every penny!
3. next 2 years nak pergi lagi. (next year tak sempat balik berpuasa kat Mesia)
4. next 3 years pon nak g lagi... dan jugak di tahun2 berikutnya.. hehehe
5. kiranya confirm akan dijadikan acara wajib tahunan di bulan puasa dgn inchik hasben.. hehehe :p

5 comments:

zarin said...

we all suka bebuka puasa kat sini...kira wajib datang tiap kali tiba bulan puasa...kambing tu memang sedap

Aini Amir said...

owh sedap...menitik2 air liur ni

Wan said...

zarin:
kitorg baru first time try pergi bebaru nih.. memang sedap kan kat sini! mmg worth it!siap menyesal lagi naper sblmni tak pernah try pergi sini... LOL! :))

aini:
memang sedap!! saya pon menitik air liur masa tulis entry nih! hehehe :P

BlisteringBarnacles said...

How much?

Wan said...

BB:
err... nnti kita bukak citer lain bab2 harga! hahaha :P