Thursday, October 28, 2010

Mari mengundi si idaman hati!!!

Saya dalam proses memilih mana si idaman kalbu yg patut saya beli.. heheheh sorry ler, skrgni tgh mood membeli belah kembali lagi.. almaklumler musim2 nak xmas ni, macam2 promotion diorg buat.. semua menggugat iman jer.. heheheh mari kita salahkan xmas sale!!! dan memandangkan ni xmas sale terakhir saya, so memangla kena pulun kan..hehehe :P

Okay, mari kita pakat2 buat undian.. ada 2 calon yg dishortlisted..

Calon yg pertama ialah:
Kenwood can opener.. yg nih mmg sturdy dan cantik. memang marbeles sekali kalo tayang kat atas kitchen cabinet top tuh.. fuhh!! mmg meletops la! hahaha :D
kelebihan: siap ada magnetic holder lagi. mmg takyah pegang tin tu lansung. boleh bukak tin seberat sehingga 1.2kg! (ye, saya mmg pemalas!! :P). alat nih guna mains/elektrik.

an added advantage: ada pembukak botol skali!
dan jugak pengasah pisau elektrik!! mmg yummylicious!! :D


Calon kedua lak ialah:
One Touch Can Opener. can opener nih biasa2 je, mmg compact kecik comel, sesuai utk rumah kecik, senang nak sumbat je ke dalam drawer.. even senang nak bwk travelling etc.. tp takleh tayang kat dapur lar!
 dia guna bateri.
bila tekan, terus benda alah nih bergerak sendiri dan tin terbukak!

Actually One Touch ni dah ada dlm wishlist dah lama dah, cuma tak beli2 lagi.. tetiba lak skang nih dah tergugat iman bila tgk kenwood can opener tuh pulak!!! dahla dua2 benda nih review bagus!! So what say u? which one should i buy??nk pilih yg mana ni?? tolonnnn...tolonnn.. tatau nak pilih yg mana, sebab dua2 harga sama jer!!! *sila racuni saya nak pilih yg mana!!*

dan ada sesapa tau tak, benda2 ni ada jual tak kat mesia? kalo ada, brapa hengget ek?

12 comments:

miSs inTerpReted said...

if u have a big kitchen and can afford to have some space on your counter top, i vote for Kenwood!!!

p/s: le creuset ada outlet kat sini!! wohoo...err....what is the price range like kat outlet ye?

mohdandmeriam said...

salam ja..mama mengundi yg no.satu..ada tempat lagi kat atas kitchen kabinet diBTHO..kalau travel boleh bawa yg dah ada tu..yg biasa tu..

Akak Ratu said...

salam wan, berkenannya akak yg first tu... bape rega kat sana ya... klu nak kirim kat wan bole tak ;-)

littlehumblelynn said...

dr

yg no 1 tuh sgt menarik?berapa reganya?no 2 tuh pun ok..mobile sikit..

Aini Amir said...

beli 2-2 la kak..hu3..yg atas tu tayang kat dapur. yg 1 lag tu bwk g travel. akak kan suka g jenjalan..

siti hasmah said...

beli 2-2...bagi kat aku satu...muahhahaha

i.s.z.a.n said...

BOTH!

/psstt, x amik order ke? hahahaha

Pinkwatch said...

beli dua2.. hehehehe.. mmg berbaloi... *I have both, mmg berbaloi* hahaahah! ;)

wan_syahira said...
This comment has been removed by the author.
wan_syahira said...

in terms of usage, the first one lg ok dari 2nd one..tp yg first gune elektrik ek? kalo p camping (xdop electricity), susah gak laa...huhu..

p/s: mung leh beli lue tuk aku sbg hadiah kawen...keh3 :P

..nOWa.. said...

saya pilih nombor satu!!

Wan said...

ermmm nanti saya publishkan entry, mana satu yg berjaya jd idaman hati!! :D

p/s: sesapa yg mmg interested nak kirim, pls email me at wan_syariza@yahoo.com.